Parlem de poder i revolta

Arriba la sisena edició del Festival Llums d'Antiga, que tindrà lloc del 16 i al 30 d’abril, a la Basílica de Sant Just i Pastor, l’Església de Sant Felip Neri i al Monestir Sant Pau del Camp de Barcelona

Parlem de força imperant i de canvi, d’evolució. Parlem de les guerres que van poblar Europa durant segles i de les danses que van voltar-les, dels falcons i de les aus fènix com a símbols d’autoritat, dels elements que conformen el cel, el mar i la terra; l’univers. Parlem, també, de l’ús que fem del nostre llegat i de la recuperació del patrimoni. Parlem, en definitiva, de la programació que L’Auditori de Barcelona escampa, un any més, arreu de la ciutat: entre el 16 i el 30 d’abril, a la Basílica de Sant Just i Pastor, l’Església de Sant Felip Neri i al Monestir Sant Pau del Camp, hi tindrà lloc la sisena edició del Festival Llums d’Antiga.

Imatge promocional del Festival Llums d’Antiga, de L’Auditori de Barcelona.

Obriran i tancaran el cicle els residents O Vos Omnes; i ho faran amb dos programes contraposats. L’un (16/04/24) format de sis motets bachians, els únics conservats d’entre el seu corpus compositiu; l’altre (30/04/24) amb l’obra de tres contemporanis: el català Mateu Fletxa el Jove, el vènet Nicolà Vicentino i el francoflamenc Orlande de Lassus. Així doncs, el primer concert posarà el focus en el mestre de capella de Leipzig i en aquesta forma musical religiosa i polifònica d’origen medieval, i el segon ens descobrirà uns madrigals que, sota el significatiu títol de Carmina Chromatico, juguen amb la micro-tonalitat.

Continuarem construint el paisatge sonor d’aquell temps amb la virtuosa intèrpret de flauta de bec Lucie Horsch (18/04/24), i l’ensemble El Gran Teatro del Mundo (24/04/24), tots dos amb programes d’allò més eclèctics. Horsch, acompanyada al clavicèmbal d’Olga Pashchenko, enllaçarà obres barroques d’arreu del continent –també d’autoria catalana– amb d’altres de contemporànies, que inclouran una estrena nacional de la grega Calliope Tsoupaki. I l’agrupació encapçalada pel granadí Julio Caballero interpretarà diferents suites compostes per seguidors del francès Jean-Baptiste Lully. Perquè no tot eren guerres; també hi havia moments pels balls i les danses.

Finalment, el cicle guardarà espai per a dues línies discursives que simbolitzen allò monumental. D’una banda, Sollazzo Ensemble (25/04/24), que dirigeix la violinista i intèrpret de viola renaixentista Anna Danilevskaia, versaran al voltant d’uns ocells que, en la Itàlia medieval, encarnaven el poder. De l’altra, el conjunt instrumental i vocal Forma Antiqva (28/04/24), que encapçalen els germans asturians Aarón, Daniel i Pablo Zapico, recuperaran l’òpera al·legòrica d’un mallorquí, Antonio de Literes, que té com a protagonistes l’aigua, l’aire, el foc i la terra.

Més informació i entrades a la seva pàgina web.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació