Auditori de Girona: temporada d’hivern i primavera 2023

L’Auditori de Girona presenta la programació per la temporada d’hivern i primavera de 2023 amb una trentena de propostes i noms com Núria Graham, Sol Picó o Jordi Savall.

Núria Surrell

Núria Surrell

Periodisme cultural

Amb l’inici de desembre, arriba la nova programació per la temporada d’hivern i primavera de l’any vinent a l’Auditori de Girona i La Marfà – Centre de Creació Musical. Amb un total d’una trentena de propostes d’estils diversos, l’equipament gironí comptarà amb grans noms internacionals, amb artistes emergents de l’escena local i també amb una programació de música clàssica, apostant pel treball en col·laboració amb altres festivals i corals i orquestres gironines.

Sol Picó

L’Auditori de Girona explora un any més la relació de la música amb altres disciplines a través de la figura de l’Artista convidat. Enguany, l’artista és Sol Picó (Alacant, 1967), coreògrafa, ballarina i generadora d’estímuls, una aposta contemporània per la revelació des del gest i el silenci contingut. Picó oferirà tres espectacles de diferents temàtiques i formats: el 22 de gener durà a terme una actuació prèvia al concert de Jordi Savall, el 13 de maig tindrà lloc la seva conferència il·lustrada i ballada sobre la seva vida com a artista titulada Perseguir un somni, i, finalment, el 3 de juny i juntament amb Toni Comas al piano i a la veu, duran a terme l’espectacle Cita a cegues.

Amb aquesta nova programació, l’Auditori de Girona ha presentat uns objectius clars: connectar i arrelar a la ciutat i en el conjunt del territori, ser un aparador de novetats dins l’escena catalana, impulsar el suport a la creació juntament amb La Marfà i crear aliances amb altres festivals, entitats, corals i orquestres de la ciutat. Per això, la nova programació es planteja en cinc línies:

Grans concerts de clàssica

Jordi Savall

L’obertura de la programació es farà per la porta gran: Jordi Savall dirigirà el Rèquiem de Mozart el diumenge 22 de gener en un concert interpretat per Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya. També en la línia de la clàssica, l’espectacle Beethoven meets Glass de Kebyart arriba a Girona en una estrena absoluta amb aquest quartet de saxos acompanyats de la GIO Symphonia dirigida per Francesc Prat, i el director Pablo Heras Casado farà a l’auditori l’únic concert a Catalunya acompanyat de la Mahler Chamber Orchestra en un diàleg entre el neoclassicisme modern d’Stravinsky i l’obra de Manuel de Falla.

El mes de març, La Segona simfonia de Brahms serà interpretada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) dirigida per Marta Gardolinksa i, amb motiu de la setmana de la dona, es farà també un homenatge a la dona compositora catalana en un concert a tall de tribut a 18 compositores del país des del 1859 a l’actualitat.

Altres noms destacats d’aquesta categoria són Javier Perianes amb Goyescas o la violinista japonesa Midori acompanyada de la Franz Schubert Filharmonia. Finalment, la Camerata Eduard Toldrà de Vilanova juntament amb l’Orquestra de Girona oferiran un concert emmarcat sota el títol Adagio. Elogi de la lentitud.

Grans noms internacionals

Lady Blackbird

De la nova programació de l’Auditori de Girona també destaquen noms d’artistes internacionalment reconeguts que trepitjaran els escenaris gironins, com Ara Malikian el 10 de febrer, el grup de jazz contemporani Brad Mehldau Trio el 24 de febrer o el músic i cantautor canadenc Rufus Wainwright el 22 d’abril. En col·laboració amb el Black Music Festivalde Girona, l’Auditori ha programat el concert de Lady Blackbird, una proposta de sala de cambra i estrena a Catalunya, i un homenatge al grup The Temptations, un concert per tots els públics on es recupera l’essència del grup mític de la música negra amb un concert amb cinc vocalistes. També, en col·laboració amb el Girona A Capella Festival, arriben els Ringmasters, un quartet de quatre cantants excepcionalment virtuosos i campions del món de barbershop que oferiran un espectacle dinàmic i energètic. Finalment, la cantant brasilera Adriana Calcanhotto estrenarà el seu nou disc Errante el dia 9 de juny.

L’escena catalana

Malgrat la programació internacional, l’Auditori de Girona no perd de vista el panorama musical català. A l’agenda hi trobem l’estrena del disc de tres cantants: Núria Graham que el 20 de gener presenta el seu nou àlbum Cyclamen on ens sorprendrà amb una sonoritat nova, Ernest Crusats, que actuarà en el marc del Festival Neu per presentar el seu nou treball discogràfic en solitari La font gelada, i Sergi Carbonell, cofundador i compositor del conegut grup català Txarango s’estrena com a cantautor amb el seu primer àlbum Refugi. També vindran a Girona grups com el quintet barceloní El Pony Pisador i Blaumut, aquests últims en una gira en celebració del seu desè aniversari acompanyats de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona.

Sergi Carbonell

Programació familiar

Tot i que no és el més destacat de la programació, aquest hivern i primavera hi ha un parell d’espectacles per als petits de la casa. Per una banda, El Pot Petit actuarà el diumenge 11 de juny amb un nou espectacle i, per altra, hi ha previst un concert simfònic que farà un repàs de les millors bandes sonores de Disney amb una orquestra simfònica de setanta músics dirigits per Marc Timón.

Cicle Descobert@

Amb aquest nou espai dins la seva programació, l’Auditori de Girona pretén apostar per nous formats i propostes més arriscades i fomentar la curiositat i la descoberta de noves propostes per part del públic. Sota aquest paraigües hi tenen cabuda dues coproduccions de La Marfà: l’estrena oficial a les comarques gironines del nou disc d’Alba Careta Group titulat Teia i l’actuació de Carles Viarnès & Alba G. Corral que estrenaran oficialment Hyper_O, una proposta de piano contemporani i arts visuals.

Alba Careta Group

La Marfà: formació i divulgació

Finalment, La Marfà – Centre de Creació Musical ha programat una trentena d’activitats de formació i de divulgació musical amb la voluntat de proporcionar eines de millora pels músics, dirigida a diferents perfils d’artistes i amb la voluntat de potenciar la música com a disciplina artística en el territori gironí.

D’entre les activitats, destaquen les trobades musicals a l’Escola EUMES, que enguany compten amb la participació de Dani Trujillo, Lildami i Carles Reixach; un taller de tècniques narratives per a lletristes a càrrec de Josep Pedrals i Quim Carandell; una classe magistral amb el trombonista Albert Costa; o el curs de percussió corporal de Santi Serratosa en col·laboració amb el Festival Càntut.

A més, en el pla de divulgació, es reprenen les Sessions LP, el cicle d’audicions comentades d’àlbums clàssics del rock i de la música popular, enguany amb la participació de Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Gessamí Boada i Enric Montefusco. Finalment, també es proposa una audició comentada d’un àlbum de producció gironina: El Fruit Vermell de David Mauricio, amb una sessió conduïda per Edu Bonet.

Les entrades de la programació de l’Auditori de Girona ja són a la venda a la seva pàgina web.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació