A ritme de cobla i trap

El festival Amb So de Cobla de Palamós arrenca per setè any consecutiu fent un salt de distinció.

Carlos Bueno Llasat

Carlos Bueno Llasat

Estudiant de periodisme, mestre de primària i escriptor

De l’1 al 5 d’agost, Palamós organitza la seva setena edició del festival Amb So de Cobla. El que ja s’ha convertit en l’esdeveniment català de cobla per excel·lència aposta aquest estiu per artistes de renom com JazzWoman o la Companyia Elèctrica Dharma. De fet, els santsencs (que aquest any celebren mig segle de vida) inauguraran l’edició acompanyats de la Cobla La Principal del Llobregat. La proposta de fusionar la sonoritat de la cobla amb altres disciplines ja és pròpia de les anteriors edicions, amb l’objectiu d’apropar aquest estil tradicional català al jovent.

Albert Guinovart actuarà al festival de Palamós.

El principal reclam d’aquest any serà la nit del divendres 4, amb la participació conjunta de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la pianista Montserrat Cases i compositor Albert Guinovart (Mar i Cel, Scaramouche). El també pianista va debutar el passat 22 de juny a la sala Carnegie Hall de Nova York per presentar el seu últim disc. 

Entre la resta d’artistes convidats, trobarem propostes transgressores, com la del músic experimental Xavi Lozano (acompanyat de la Cobla Mediterrània) en un espectacle d’humor per a tota la família. També hi seran presents el quintet del tenora Jordi Molina i la cantant d’havaneres Neus Mar amb La Flama de Farners.

Per acabar la festa, dissabte tocarà el grup jove Akoblats (que fusiona la cobla amb l’ska, la rumba i el rock) i la trapera JazzWoman, que ha irromput amb força en l’escena musical urbana, i ja va associar-se amb la cobla a la Fira Mediterrània de Manresa. La cantant valenciana anirà acompanyada dels instrumentistes Alba Careta, Jordi Casas, Gerard Montsech i Alba Pujals.

L’esdeveniment serà dirigit per Adrià Bauzó i Pau Marqués en col·laboració amb la Confederació Sardanista de Catalunya entre altres entitats. Tots els concerts seran gratuïts, amb l’excepció del de La Principal de la Bisbal i els Montgrins (dimecres 2 d’agost, entrades a 15 €) que es farà al Pati de l’Escola de la Vila emmarcat com a 23è Concert de sardanes de la Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau. La resta d’actuacions es realitzaran a les places de Catalunya i de Josep Sarquella.

Per a més informació, podeu cercar al seu web!

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació