10 espectacles que no et pots perdre del Festival (a)phònica

Quico Pi de la Serra, Mar Pujol, Pau Vallvé, Maria Coma o la Ludwig Band actuen al Festival de la Veu de Banyoles entre el 30 de juny i el 2 de juliol

Entre el 30 de juny i el 2 de juliol se celebra la dinovena edició del Festival de la Veu de Banyoles, l’(a)phònica. De totes les propostes de la programació, us n’expliquem deu que no us podeu perdre.

La Ludwig band actuen al festival (a)phonica de Banyoles
La Ludwig band actuen al festival (a)phonica de Banyoles

1. Cor de Teatre

Cor de Teatre són la fusió d’un grup vocal i companyia de teatre i, enguany, per celebrar el seu 25è aniversari, ens traslladen a la primera edició del festival (a)phònica. Revisitaran l’espectacle Bon veïnatge, estrenat el 2004, on una peculiar comunitat de veïns explicarà històries quotidianes.

Divendres 30 de juny, a les 19:30 h; dissabte 1 de juliol, a les 19:30 h i a les 21 h; diumenge 2 de juliol, a les 18 h i a les 20:30 h. Espectacle gratuït a la Plaça dels Estudis.

2. La Ludwig Band

Aquest estiu, el grup pop-rock de l’Espolla només oferiran tres concerts. El primer a l’(a)phònica, on estrenaran oficialment les cançons del seu proper disc, Gràcies per venir (Cerámicas Guzmán). A les noves cançons potencien l’esperit coral de la banda, amb arranjaments molt enfocats als espectacles en directe, però sense deixar de banda les harmonitzacions delicades que els distingeixen. En les lletres trobarem dos temes cabdals: el treball i l’amor.

Dissabte 1 de juliol a les 21h, a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Entrades de 15 a 18 euros.

3. Pau Vallvé

Pau Vallvé arriba a l’(a)phònica de Banyoles amb un nou treball entre mans, que es titula 🙂 (autoeditat, 2022). Un disc que, com bé assenyala el títol s’ha considerat un dels seus treballs més positius, on hi posa el ritme i la veu en primer pla. Tocarà amb banda de cinc components, una formació que també donarà noves dimensions sonores als temes més emblemàtics de Vallvé.

Dissabte 1 de juliol, a les 23 h, a Juanola La Muralla. Gratuït.

Pau Vallvé

4. Marc Parrot i Eva Armisén

L’espectacle infantil que us recomanem és Tinc un paper, de Marc Parrot i Eva Armisén. Una proposta multidisciplinària que convida el públic familiar a conèixer com es crea un espectacle des de dins: Parrot explicarà els diversos oficis (direcció, il·luminació…) mitjançant cançons i, alhora, Armisén il·lustrarà en directe els personatges que van sonant.

Diumenge 2 de juliol, a les 11h al Claustre Monestir de Sant Esteve. Entrades de 5 a 8 euros.

5. Quico Pi de la Serra

Un concert de veu, guitarra i harmònica és el que ens oferirà Quico Pi de la Serra amb Joan Pau Cumellas d’acompanyant. Pi de la Serra ha forjat una carrera que l’ha consolidat com un dels cantautors més personals i independents de casa nostra i, encara als seus 80 anys, és capaç de mantenir el compromís social amb cançons que disseccionen la realitat des d’una mirada poètica amb tocs humorístics. En aquest concert l’artista repassarà moltes de les cançons que l’han acompanyat al llarg de la seva llarga trajectòria -té 24 discos publicats- i també en tocarà del seu darrer àlbum, Cançons de combat (Temps Record, 2020).

Diumenge 2 de juliol, a les 18h al Claustre Monestir de Sant Esteve. Entrades de 10 a 13 euros.

6. 4GAMI

El Barbershop és un estil musical que es caracteritza per les harmonies vocals i es va popularitzar als Estats Units durant els anys 40. En aquesta edició del festival es podrà escoltar aquest gènere rítmic i captivador de la mà del quartet a cappella gironí 4GAMI. Han estat medalla de plata i bronze al Concurs Nacional de Quartets Barbershop de la Spanish Association of Barbershop Singers el 2018 i 2019, respectivament; i amb l’espectacle Barbershop, afaitem o afinem? els 4GAMI prometen fer-nos descobrir totes les facetes de l’estil.

Diumenge 2 de juliol a les 17h, a la Plaça del Teatre. Gratuït.

Maria Coma © Marc Avila

7. Maria Coma

La cantant, compositora i pianista Maria Coma estrena a l’(a)phònica l’espectacle Vocal Roots, una coproducció de la Fira Mediterrània de Manresa. La veu i la seva relació amb el cos humà és el nucli del projecte, que es troba entre música i performance, i es publicarà en format disc a finals d’any. Un espectacle que explorarà les arrels, l’origen i la pertinença mitjançant sons, respiracions i moviments per remoure també les arrels del públic.

Diumenge 2 de juliol a les 21:15h, a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Entrades de 8 a 11 euros.

8. Mazoni

Els Mazoni faran un dels concerts més especials per celebrar que aquest 2023 fa vint anys que va sortir a la llum el seu primer àlbum, 7 songs for a sleepless night (Bankrobber, 2004). Oferiran un proposta ben interactiva: un espectacle de 20 cançons, totes decidides pel públic. A través d’aquest formulari es poden triar les cançons i, les més votades, compondran el setlist del concert, que tancarà el festival (a)phònica d’enguany.

Diumenge 2 de juliol a les 22:15h, a Juanola La Muralla. Gratuït.

9. Mar Pujol

La cantautora del Lluçanès, Mar Pujol, està en procés de construir-se un nom dins de l’escena emergent de música catalana i actualment ja treballa per treure el seu segon àlbum. L’(a)phònica d’enguany acull la proposta de la cantautora, en format veu i guitarra, on interpretarà les cançons del seu primer àlbum, Trepa (autoeditat, 2022). La seva música ens parla tant de quotidianitat com de fets transcendentals, tot des de la senzillesa i la sensibilitat.

Diumenge 2 de juliol a les 12h, a la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art. Gratuït.

10. Pere Figueres

Pere Figueres és un dels músics emblemàtics de la Nova Cançó de la Catalunya Nord. Lluita per la presència de la llengua catalana a la zona i la seva aportació creativa va des de la creació d’obres originals fins a la incorporació de versos destacats del territori nord-català. L’(a)phònica és l’espai escollit per a presentar per primer cop a les comarques gironines el seu sisè disc, Vora Vosaltres (Edicions Paraules, 2023), de cançons íntimes i amoroses. Actuarà amb un acompanyament instrumental molt interessant: guitarra, melòdica, claviharp, llaüt, bandúrria i contrabaix.

Dissabte 1 de juliol a les 19:45 h, al Teatre Municipal de Banyoles. Gratuït.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació