Una tardor de Poesia als parcs

El cicle comença el 27 d’agost i continuarà després de l’estiu amb noms com Ivette Nadal, Sebastià Portell i Mireia Calafell, entre d’altres

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges comença la seva quinzena edició aquesta setmana a l’Alguer. El dijous 27 es donarà el tret d’inici amb dos recitals poètics a Porto Torres, al Parc Natural de l’Alsinara, a càrrec de Carla Fajardo Martín, acompanyada de la guitarrista Laly Rodríguez. El dissabte 29 serà el torn de Nuraghe Palmavera, al Parc Natural Regional del Port del Comte. El cicle continuarà després de l’estiu, comptant, en total, amb deu recitals presencials i quatre en línia, que s’emetran pel canal de Youtube.

Mireia Calafell | © Laia Serch

Organitzat per la Xarxa d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes, Poesia als parcs pretén acostar al públic la poesia amb un seguit de lectures i recitals que es duen a terme dins la Xarxa de Parcs Naturals, així com a altres espais amb els quals la Diputació de Barcelona manté un vincle cultural, com ara l’Alguer. És per això que, després de passar per l’illa de Sardenya, els recitals presencials continuaran durant tota la tardor. El diumenge 20 de setembre, la cartoixa d’Escaladei acollirà el recital de Laura López Granell i Glòria Coll Domingo, amb l’acompanyament musical d’Apel·les Carod, al Parc Natural de la Serra del Montsant. El dissabte 3 d’octubre, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, serà el torn de David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga, acompanyats del músic Elias Porter.

Durant el mes d’octubre la poesia no deixarà d’omplir els racons més verds. El dissabte 17, al Parc del Castell de Montesquiu (Osona), la cantautora Ivette Nadal recitarà L’Àngel i la infermesa de les cançons, acompanyada de Caïm Riba a la guitarra; i el diumenge 18, al Parc del Foix (Alt Penedès), els escriptors Sebastià Portell i Maria Sevilla recitaran Amors sense casa, amb la música de Clara Fiol. El Parc Natural de Collserola acollirà el 25 d’octubre l’espectacle Bestiari a trio, dins el marc de l’Any Carner, i dia 31 les poetesses Mireia Calafell i Carla Fajardo, amb el músic Nico Roig, clouran l’octubre al Parc del Garraf.

Poesia als parcs tancarà l’edició d’aquest any el mes de novembre. El dia 1 Ester Andorrà, Sílvie Rothkovic i Laia Llobera, amb la música d’Alan Imar, faran un recital poètic al Parc de la Serralada Litoral de Barcelona. El dissabte 7, Sònia Moya, Maria Ribera i Manel Fortià seran els encarregats de posar punt i final al cicle amb l’espectacle Silur.

El cicle habitualment començava a l’abril, però enguany es va veure endarrerit a causa de la situació sanitària. Els recitals sense públic que es van fer el passat juliol, es podran veure al canal de Youtube al setembre. Es tracta de la lectura d’Estel Solé al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, així com Lluís Solà i Núria Armengol a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. A més, en el marc de l’Any Perucho -que commemora els cent anys del naixement del poeta-, s’ha fet al Parc del Montnegre el recital El Romanç de les Històries Naturals, de la mà de Carles Belda, i El Mèdium. Xou de lectura dramatitzada dels poemes de Joan Perucho, amb Josep Pedrals, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Per a saber-ne més, podeu fer clic aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació