Premis contra el virus

Serra d'Or anuncia els premis de la crítica, enguany amb una forta presència femenina

L’acte de lliurament del Premi Crítica Serra d’Or, que s’entrega anualment, aquest any queda ajornat per la crisi del CoVid-19. La gala hauria d’haver tingut lloc aquest dijous 2 d’abril a Barcelona. L’organització de la revista, un cop normalitzada la situació, estudiarà quan fer entrega de les serretes d’or. 

Dolors Miquel

Tot i això, s’han fet públics els guardonats i guardonades. El premi distingeix les obres de més qualitat escrites i publicades en català l’any anterior. En aquesta 54a edició trobem una forta presència d’autores i escriptores, entre les quals hi ha, per exemple, la novel·lista Marta Marín-Dòmine, la poeta Dolors Miquel o la directora Magda Puyo.

A Literatura i Assaig trobem a Marta Marín-Dòmine amb la novel·la Fugir és el més bell que teniem (Novel·la), Dolors Miquel amb el poemari Ictiosaure (Poesia) i Víctor García Tur amb El país dels cecs (Narrativa). Àlex Susanna s’emporta la serreta d’or pel dietari Paisatge amb figures. En Traducció s’ha guardonat a Arnau Barios per Eugeni Oneguin d’Aleksandr Puixkin. De tots ells podeu trobar articles publicats a Núvol aquí.

Dins de la categoria de Recerca, en la branca d’Humanitats, els guardonats han estat David Ballester i Manuel Vicente pel seu estudi Corre, democràcia, corre. Manifestacions i repressió policial a la Catalunya de la Transició (1975-1980), i en Ciències a Santiago Álvarez i Claudi Mans per 150 anys de taules periòdiques a la Universitat de Barcelona. 

En Teatre, el millor text escrit en català és l’obra Dinamarca, escrita per Josep Lluís i Rodolfo Sierra i el millor espectacle teatral en català, Stabat Mater d’Antonio Tarantino, dirigit per Magda Puyo. Aquest any La Calòrica ha estat considerada i guardonada com l’Aportació més interessant en teatre. 

Stabat Mater
Stabat Mater, dirigit per Magda Puyo ® May Zircus / TNC


La literatura infantil i jovenil també hi és present. Plous o fas sol?, amb text de Mireia Vidal i il·lustracions d’Anna Font en literatura infantil, i la triologia La llum de l’Artús de Raimon Portell en literatura jovenil. En Literatura infantil i juvenil i coneixements es distingeix el llibre Jo i el món: una història infogràfica de Mireia Trius i Joana Casals.


Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació