Poesia per a tothom

La Fundació Occident convoca la XVII edició del Concurs de Poesia Jesús Serra

Amb l’objectiu de difondre l’art de la poesia a través de diferents activitats, torna el Concurs de Poesia Jesús Serra de la Fundació Occident, en la seva XVII edició. Amb la finalitat d’impulsar la seva creació, des de la Fundació volen premiar poemes en català i castellà d’autors novells.

Foto: Arxiu

Amb el propòsit de fer partícip de la poesia a tothom qui ho vulgui, el certamen abraça totes les edats en les seves categories: la categoria A acull els autors a partir de 18 anys (inclosos), en la B hi participen els joves d’entre 14 i 17 anys (ambdós inclosos) i la C va destinada als més menuts, els concursants de 10 a 13 anys (ambdós inclosos). A més, poden presentar-s’hi persones de qualsevol nacionalitat, amb obres tant en català com en castellà.

Les bases del concurs poden consultar-se al web, però són ben senzilles. D’una banda, cal presentar un únic poema, de temàtica lliure, amb una extensió que no podrà superar els 60 versos, i s’haurà de presentar en format Word o PDF. D’altra banda, les peces hauran de ser inèdites i originals, és a dir, que no podran haver estat publicades enlloc anteriorment, ni totalment ni parcial. Un altre dels requisits per a presentar un poema és que aquest no podrà haver estat premiat en altres concursos o a l’espera de veredicte d’un altre procés editorial.

El termini d’admissió dels originals s’estén fins el 25 d’abril a les 23:59 h o bé quan s’arribi a 1.000 poemes presentats en la categoria A en els dos idiomes. Es premiarà el millor poema escrit en cadascun dels dos idiomes, i varia en funció de les categories: en la categoria A, el premi és de 2.500€; en la B de 1.500€ i finalment, en la categoria C es premiaran els millors poemes amb 800€.

El jurat d’aquesta setzena edició estarà format per cinc membres vinculats al món de les lletres: Elena Medel Navarro, David Castillo Buïls, Ricardo Fernández Aguilà, Carlos Zanon, Andrea Valbuena i Pía Serra com a portaveu. Després de la seva deliberació, faran públic el resultat el dia 28 de juny de 2024 en una cerimònia que se celebrarà a la Torre Bellesguard de Barcelona. Si esteu interessats a participar, podeu trobar els passos per inscriure-us-hi aquí.  

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació