Nova oportunitat per a la gran novel·la sobre Barcelona

Entre aquest 23 de maig i el pròxim 18 de setembre es poden presentar els manuscrits a la segona edició del Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona, que torna a estar dotat amb 25.000€

Torna el Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona, un premi a obra inèdita en català que pretén impulsar la creació vinculada a la ciutat, acollir la pluralitat de mirades que s’hi entrecreuen i fomentar el talent narratiu. . Entre aquest 23 de maig i el pròxim 18 de setembre es poden presentar els manuscrits que optin al guardó d’enguany, que torna a estar dotat amb 25.000€. A la primera edició del premi s’hi van presentar 60 manuscrits entre els quals va guanyar Seré el teu mirall de Lluís-Anton Baulenas. El premi s’entregarà el dia 12 de febrer de 2024. 

Lluís-Anton Baulenas © Laia Serch
Lluís-Anton Baulenas © Laia Serch

Podrà participar en aquest concurs qualsevol autor/a viu, sigui de la nacionalitat que sigui, que presenti una obra inèdita escrita en llengua catalana. L’autor o autora garantirà l’autoria i l’originalitat de l’obra. Un requisit indispensable és que la novel·la no estigui presentada a cap altre premi pendent de resolució i que l’autor/a disposi de tots els drets d’explotació de l’obra en qualsevol format i modalitat. Optaran al premi novel·les en llengua catalana, ambientades total o parcialment a Barcelona, que es considerin aportacions valuoses a la literatura sobre la ciutat. 

Les obres es presentaran per correu electrònic a ([email protected]). Al text del correu s’hi haurà de fer constar el nom i cognoms de l’au tor/a, DNI o passaport, domicili, adreça de correu electrònic i telèfon de contacte. En cas d’obres que es presentin sota pseudònim, és imprescindible enviar per correu certificat a les oficines d’Editorial Comanegra (Carrer Consell de Cent, 159 local D, 08015 Barcelona) un sobre amb les dades personals i contacte del participant fent esment de l’original al qual pertanyen.

El Premi serà atorgat per votació per un jurat format per Francesco Ardolino com a president, Llucia Ramis, Enric H. March, Alba Cayón i Jordi González.

El Premi Santa Eulàlia de Novel·la de Barcelona està dotat amb vint-i-cinc mil euros, en concepte d’avançament de drets d’autor en format llibre. L’autor/a de l’obra guanyadora cedeix en exclusiva a Editorial Comanegra tots els drets de l’obra en tots els seus formats i llengües en forma de llibre. I cedeix a Àfora, en exclusiva, tots els drets d’adaptació i explotació de l’obra als formats teatrals i audiovisuals. 

L’obra guanyadora serà publicada per l’Editorial Comanegra. L’autor/a signarà un contracte d’edició a tres parts per una durada de quinze anys, segons el qual la dotació del premi compta com a avançament de drets d’autor per a l’obra en forma de llibre, que es fixaran en el 10% del preu de venda sense iva; en cas d’edicions de butxaca aquest percentatge serà del 6%, i en cas d’edicions digitals (ebook) serà del 25% calculat sobre l’import net rebut per l’editor de cada descàrrega. L’editorial es reserva en exclusiva els drets de traducció per a l’edició i les seves adaptacions en tots els idiomes, pels quals l’autor rebrà un 60% de les quantitats percebudes per l’editorial. 

Editorial Comanegra i Àfora tindran, fins a 30 dies després de l’entrega del premi, el dret preferent d’obtenir la cessió en exclusiva per a l’explotació en qualsevol modalitat (editorial, teatral, audiovisual) de les obres que s’hi hagin presentat i no l’hagin guanyat. 

Pots trobar més informació aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació