Màrius Serra resol els mots encreuats de La Setmana 2019

Màrius Serra resol els mots encreuats de la revista que Núvol ha fet per La Setmana

La Setmana del Llibre en Català ha comptat amb una revista especial de Núvol, en la qual hi ha uns mots enreuats fets per Màrius Serra que ara resolem. El plec també ha agrupat una agenda de totes les activitats d’aquest esdeveniment de referència, i una àmplia selecció de les novetats que s’hi han presentat; més d’un centenar de títols de vuitanta segells editorials. Us podeu descarregar la revista en PDF aquí, i trobareu la solució dels mots encreuats a continuació.

Horitzontals: 1.- En Robert que va anar més enllà del sol de la tarda l’octubre del 18. La ciutat de la Dama, el palmerar i l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir. 2.- Posa el punt i final a una novel·la en un mític port de Jordània. El meu personatge preferit de novel·la negra, expert en jocs i addicte als daus. Dia sense albada. 3.- És present a la Institució de les Lletres Catalanes, a l’Institut Ramon Llull i a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Una au marina massa grossa per estar bé en una gàbia. Embruixi els lectors sense haver d’escriure sobre emperadrius. 4.- Gana que incita a llegir el Cavall Fort. Així comença cada any el Mosaic de Llibres. Al bell mig del cel. Nombre de premiats amb el Premi Trajectòria d’enguany. 5.- El metall més cobejat. En Martí que ens presenta L’esperit del temps. 6.- La seu teatral barcelonina que més peces de Joan Brossa ha representat. Tipus d’amor que genera la poesia dels himnaris. Alcoberro (Agustí) i Bosch (Lolita). 7.- La inicial que oxigena en Malet. Expressa la seva hilaritat d’una manera fluvial. Ribes gens romàntiques. El color del peix que neda contra-corrent, com molts autors. 8.- Res de lladres, capgira-ho i hi trobaràs una petita falç. Torna a construir una novel·la com El pianista cec, del músic David Puertas. El pronom feble més estudiats pels sinòlegs com Manel Ollé. Símbol meridional. 9.- Distàncies equivalents a la que hi ha del colze a la mà mentre llegim. Relatiu a la península que hi ha entre els golfs de Suez i el d’Aqaba. 10.- Tres del monstre de culte creat per Howard Phillips Lovecraft. Així comença i acaba l’últim Torrent i, posats a Poder contar-ho, tots els llibres de Torrent. Gos. Els límits de l’alfabet que remeten a les antigues carpetes d’albarans. La muda. 11.- Agermana Castro amb Taylor. Una que cinquanteja, i aquí no direm noms. Tan incomparable com Pastor i Artigau. Principi actiu. 12.- Pals que no alimenten. Relatiu a la poesia d’una autora grega que ha acabat sent sinònim de lèsbic. En un cert sentit, part d’una ciutat arreu o porta exterior al Maresme. 13.- Deixaré de posar algun nom d’un xef i no m’ho perdonarà. Tindré la percepció no fonamentada que un llibre m’agradarà. 14.- El cognom de la vigent guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes sembla remetre a una obra literària quan queda la mar de bé. Cinquanta.

Verticals: 1.- Cambra que provoca una gran Persecució de lectors amb ganes d’esgarrifar-se una mica. No és pas Zola, però s’hi assembla i mai no es quedarà sense companyia mentre faci ballar muntanyes. El dolent de la Caputxeta. 2.- Hac mor, en absència. L’amic Edgar Allan, inspirador d’alguns dels contes terrorífics d’Elisenda Solsona. Dret que tenia el senyor en l’època feudal, encara que no es digués ni Llach ni Gavaldà. 3.- El successor mil·lenari d’en Larsson que oculta una cervesa al cognom. El mallorquí. 4.- Fa caure un dels màxims dirigents eclesiàstics. Ajudeu a la verdiana manera tot invocant el Creador. Sots tan feréstecs que et deixen sense oxigen. 5.- Nom heroic que comparteixen Puertas i Marín amb el gran Lagercrantz. El número més buscat per Sant Jordi entre els autors. Així començaven i acabaven tots els llibres d’en Saladrigas. Sense cap vinculació ni a Planeta ni a un conegut diari, ha escrit sobre els últims sis dies en la vida de Xirinacs. 6.- Vibra amb l’Adrià i amb el Pedrals. En un cert sentit, cal repetir-ho per descriure qualsevol llista de novetats. Vagareja per les parades de la Setmana. Comencem a traduir. Actuar a ran d’en Torrent. 7.- Civilització precolombina. Unes de les protagonistes clares de l’últim llibre traduït de Colm Tóibín. La nota musical més personal. Consonant que llueix amb orgull el narrador lluçanès Ramon. 8.- Gairebé fa gol. Procés de santificació autoral en el món literari, que transforma éssers terrenals en veritables colossos. 9.- Entretingut. Anirà pel món sense vocalitzar. Viatjar a Alcanar. El Nodo ens deixa sempre sense alè. 10.- Apliquis mesures financeres al PEN Club que permetin tenir uns comptes ben transparents. As. Extrec un fragment d’un llibre i el reprodueixo degudament. 11.- Dues que traginen la Lolita i el Xavier. A les portes de la universitat. S’associa amb algú. El que en teoria haurien de fer els corredors autoanomenats rúnners. 12.- Presideix el Premi Especial de la Setmana. Atribuiria a un autor l’excel·lència. 13.- Enzim mucolític amb propietats antibiòtiques. Copulativa. Un Rolls Royce sí que ho és, un llibre mai. 14.- Dòcils com anyells. Conjunt d’arbres tallats per imprimir més exemplars d’Algú com tu, Nosaltres dos i Paraules que tu entendràs. La camaleònica Olid, que ha fet del look un word in progress.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació