Lluenta i eròtica

Marta R. Gustems publica 'Lluenta' (La Ela Geminada) i Raig Verd fa el mateix amb 'Sexe i humor', dos reculls de contes eròtics per a aquest Sant Jordi.

La primavera la sang altera, i aquest any encara més amb la publicació de Sexe i humor (Raig verd) i Lluenta (Edicions de la Ela Geminada). Vet aquí dos reculls de contes eròtics escrits, el primer, per diversos autors que han participat a l’edició d’enguany del Premi de Literatura Fora de norma, i el segon, per la il·lustradora Marta R. Gustems. Tots dos llibres juguen tant com poden amb les possibilitats de l’erotisme i exploren maneres de viure la sexualitat més enllà de les convencions.

Marta R. Gustems
Marta R. Gustems

Gustems ens ofereix, a Lluenta, un entramat d’històries que parlen de molt més que sexe: hi apareixen relacions complexes i reals, i les escenes eròtiques com a tals no hi tenen un paper central, tot i que cada frase està profundament tenyida d’erotisme. L’autora mostra un interès evident per les descobertes pròpies de les primeres experiències sexuals i, en moments vitals posteriors, per seguir mantenint el misteri i la curiositat dins de les vivències eròtiques. Són relats d’ambient oníric, plens d’una sensualitat misteriosa, on es juga amb la potencialitat no només de l’erotisme, sinó també de la literatura mateixa, i es busca la poesia que hi ha a la intimitat sexual.

Això es percep, per exemple, al conte «El malson», en què apareix un desig fosc i amagat rere capes de somni i metàfores. O a «Es dibuixa», un relat que barreja sensibilitat artística, amor i excitació. El conte que clausura el recull –si és que s’acaba mai aquest encadenament d’històries– és «L’obra perfecta». L’última frase d’aquesta peça sintetitza tot el que cap dins de Lluenta: «el mal i el bé, la duresa i la tendror, la broma i la tristesa, la repulsió i el desig, la ficció i la realitat».

A Sexe i humor la sexualitat es tracta de manera més explícita, però des d’una mirada igualment poc convencional. Les històries que s’hi recullen, d’autores com Pat Ubach Pellicer, Alba Serrano Giménez o Aida Sunyol Sánchez, reflexionen sobre el respecte, el consentiment, la reciprocitat, el plaer fora de l’orgasme… Tot plegat combinant de manera refrescant l’erotisme i l’humor, una part de la sensualitat que no és habitual de veure plasmada literàriament.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació