‘La Laia i el misteri de la classe’: un conte sobre el TDAH

Cruïlla publica un nou títol de la col·lecció 'Tots som especials'

L’escriptora i psicòloga Tracy Packiam Alloway, juntament amb la il·lustradora Ana Sanfelippo, ens fan arribar un altre meravellós conte de la col·lecció “Tots som especials”, publicat per l’editorial Cruïlla: Laia i el misteri de la classe.

La Laia és una nena vivaç i quan s’adona que han robat el menjar del conill de la classe, decideix fer-se càrrec de les investigacions. Al llarg del relat veiem com la protagonista té problemes per concentrar-se a classe, ja que només pot pensar en com resoldre el misteri del pinso robat.

Aquesta sèrie de contes se centra en conscienciar els lectors sobre trastorns molt comuns, com, en aquest cas, el TDAH.

És molt important que es parli d’aquests temes, sobretot als més petits, no només per sensibilitzar-los sobre la importància de la salut mental sinó també perquè els nens que pateixen aquests trastorns puguin sentir-s’hi identificats i demanar ajuda als més grans si veuen que pateixen aquests símptomes.

Gràcies als avenços socials dels darrers anys i a la normalització dels debats sobre la salut mental, obres com aquestes són cada vegada més habituals i també necessàries.

Un altre punt a destacar d’aquest conte és la diversitat que apareix en els dibuixos: veiem nens de diferents ètnies i sense que calgui remarcar-ho, cosa que també afavoreix la normalització d’un alumnat cada vegada més divers.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació