El jazz de la Costa Brava

La 8a edició del Jazz Festival l’Estartit se celebrarà entre el 20 i el 23 de juliol amb Richard Bona i Avishai Cohen com a artistes destacats

L’Estartit és un dels escenaris més recognoscibles de la Costa Brava. Davant seu, les illes Medes són un paradís per tots aquells amants de la natura, el submarinisme i, ara també, seran el teló de fons dels amants de la música improvisada i amb influències afroamericanes. Entre el 20 i el 23 de juliol se celebrarà, al passeig del Molinet de la vil·la, una nova edició del Jazz Festival l’Estartit, organitzat des dels seus inicis per les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, que comptarà amb l’actuació de grans artistes nacionals i internacionals.

El baixista, percussionista i cantant Ricahrd Bona actuarà al Jazz Festival l’Estartit després d’haver anul·lat el seu debut a l’edició cancel·lada del 2021 | Imatge cedida pel Jazz Festival l’Estartit

En aquesta vuitena edició, la programació estarà plena dels artistes i les personalitats més influents del gènere, amb algunes propostes marcades per la veu i els instruments de tessitura greu, que adoptaran un primer pla. Els diferents formats dels concerts seguiran la línia eclèctica, plural i inclusiva del festival d’enguany que ens oferirà fins a vuit concerts en quatre dies.

Finalment, podrem gaudir, arran de costa del Baix Empordà, de la música vital i espiritual de Richard Bona, el baixista, percussionista i cantant camerunès resident als EUA que havia de tocar a l’edició cancel·lada per la pandèmia del 2021. Com a novetat, la vuitena edició del Jazz Festival l’Estartit s’obrirà amb un concert al terrat de la Confraria dels Pescadors de l’Estartit a càrrec dels Hip Horns Brass Collective. Durant la primera jornada, també gaudirem del contrabaixista Javier Colina, el saxofonista Perico Sambeat, el bateria Marc Miralta i el pianista Albert Sanz que ens presentaran la proposta Universos.

A més a més, el 19 de juliol, és a dir, la vigília de la inauguració del festival, hi haurà quatre concerts amb entrada gratuïta per donar espai a veus joves i emergents, seleccionades per a la pròxima temporada de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya. En aquest marc, s’acollirà a l’escenari del passeig del Molinet a Jan Domènech, Miranda Fernández, Marc Vilajuana i Paula Peso.

El contrabaixista i cantant israelià Avishai Cohen torna un cop més al Jazz Festival l’Estartit | Imatge cedida pel Jazz Festival l’Estartit

Altres músics que passaran per aquesta edició del festival són la jove trombonista local Alba Pujals que, acompanyada del seu quintet, presentarà en públic el seu primer treball discogràfic, Apologia (The Changes Music, 2023), o el grup de músics vinculats al Taller de Músics, la banda TM Jazz Collective, liderada per Ramon Cardo, que oferiran un programa amb temes propis mesclats amb arranjaments originals de la música de John Coltrane, Horace Silver o Donald Byrd, entre altres.

També tornarà a l’Estartit un vell conegut del festival, el contrabaixista i cantant israelià Avishai Cohen, que vindrà amb la seva banda, formada entre altres pel cubà Abraham Rodríguez Jr. i la cantant madrilenya Virginia Alves, per presentar el seu últim treball: Iroko (naïve, 2023), una màgica i vibrant rumba afrocaribenya que tot just sortirà al mercat a inicis d’aquest mes de maig. L’últim dia el festival, clouran l’edició del 2023, un dels millors cantants de jazz masculins de l’actualitat, Kurt Elling, que arribarà acompanyat del guitarrista Charlie Hunter, per presentar SuperBlue, un treball conjunt on exploren el so funk i soul amb noves cançons i versions de Wayne Shorter, Freddie Hubbard o Cody Chesnutt. A la tarda, la jove violinista i cantant Èlia Bastida presentarà el seu disc d’homenatge a un dels grans violinistes de jazz del segle XX: Tribute to Stéphane Grappelli.

Enguany, el Jazz Festival l’Estartit es configura com un festival de referència amb una elecció d’artistes i actuacions de primer ordre amb veu i instruments. Es tracta d’un viatge musical que transcendeix gèneres i influències per gaudir de grans figures de l’escena jazzística i descobrir nous noms amb un preu únic per a socis de 70€ (accés a tots els concerts). Si ho preferiu, podeu adquirir entrades per als concerts dobles de cada jornada a un preu de 35€ per vetllada.

Podeu consultar tots els preus, horaris i programació al web del Jazz Festival l’Estartit.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació