Viatge al centre de la vida

Olot obre les portes de l'Espai Cràter, el nou centre de referència en volcans, ciència i societat

L’Ajuntament d’Olot ha impulsat l’Espai Cràter, un centre que neix amb l’objectiu de promoure el coneixement entorn dels volcans, la ciència i la societat. Situat als peus del volcà del Montsacopa, explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació entre els volcans i el seu entorn. Ho fa de manera totalment interactiva i mitjançant diversos llenguatges expositius: audiovisuals, experiències immersives, fotografies, realitat virtual o vídeomapatge.

Espai Cràter. Foto: Ajuntament d’Olot

A més de la sala expositiva, l’Espai Cràter compta amb un espai reservat a les activitats educatives, un auditori per acollir esdeveniments culturals i una zona pensada per acollir estades o presentacions de petit format. Com a espai científic, Espai Cràter vol erigir-se en referent nacional i internacional en l’àmbit de la vulcanologia, teixint aliances amb centres educatius, institucions i entitats per tal d’impulsar projectes i activitats. A més, vol ser, també, un centre pedagògic de referència a Catalunya que ofereixi activitats educatives per a totes les edats. Per tal de crear una proposta educativa inclusiva i de valor, s’ha desenvolupat un Projecte Socioeducatiu amb la UdG i les empreses d’educació ambiental del territori, que ha posat les bases de la guia d’activitats educatives.

La ubicació d’Espai Cràter al sector del Roser d’Olot connecta aquest nou equipament amb el centre de la ciutat amb la voluntat d’esdevenir un element dinamitzador de l’activitat econòmica que s’hi porta a terme. En afegit, cal destacar que, d’acord amb la filosofia del projecte d’abordar els reptes globals que afecten en l’àmbit local, Espai Cràter és un edifici sostenible, que utilitza majoritàriament energia geotèrmica. Disposa de 17 pous de 100 m de fondària, i no consumeix cap energia fòssil per al seu funcionament, uns elements que també són visibles des de la sala expositiva.

El nou equipament comptarà amb una àmplia programació d’activitats: exposicions, debats, tallers, música i teatre de petit format, que tindran cabuda aquest 2022, any en què l’espai ja acollirà una nova edició de la Setmana de la Vulcanologia, els cicles de xerrades “Els grans interrogants de la ciència” i els “Reptes del segle XXI”, el fòrum d’Escoles Verdes de la Garrotxa, el Congrés de petits i joves científics, entre moltes altres iniciatives d’una programació que, pròximament, es presentarà.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació