Nit i dia als museus de Vic

La capital d’Osona comptarà amb una programació especial amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus

Del 13 al 21 de maig se celebra la setmana més extraordinària per a tots els museus d’arreu del país. A Vic s’han unit forces per oferir una programació farcida d’esdeveniments especials, repartits en tres dies i tres espais diferents: la Plaça Bisbe Oliba, el Museu d’Art Medieval (MEV) i el Museu d’Art de la Pell (MAP).

Museu d'Art Medieval Vic (MEV)
Espai immersiu ‘Avui, fa mil anys’, al MEV

La nit dels museus (13 de maig)

Les celebracions del Dia Internacional del Museu començaran de nit. La Nit, més ben dit, que mantindrà oberts els museus des de les 20 h fins a tocar de les 23 h per oferir activitats gratuïtes i obertes per a tothom durant el vespre de dissabte 13 de maig.

La plaça Bisbe Oliba es guarnirà d’un ambient lúdic i festiu per acollir un concert de l’Orquestra Inclusiva de la UVic i les projeccions de diferents curtmetratges. A les 22 h podrem veure plegats la comèdia tailandesa Citizen Dog, que és part del Festival Nit de Cinema Oriental de Vic. L’espai comptarà en tot moment amb la foodtruck La Creperia, que farà la boca aigua i la panxa plena.

Has practicat mai ioga a les sales d’un museu? Dins el recinte del Museu d’Art Medieval (MEV) podràs treure’t l’espineta, de la mà de La Shala Vic (això sí, caldrà inscriure’s aquí). I no només això: durant la Nit podrem gaudir de la música en directe que ens ofereix l’Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC), amb un repertori d’allò més variat interpretat per diferents agrupacions  repartides per les diverses sales del museu: un trio de flautes i contrabaix, un quartet de corda, un concert de cor i flautes de bec… Paral·lelament, es disputaran partides de jocs de taula de totes les èpoques amb Osona Juga, podrem participar de tallers de màscares de dracs i disfresses pels més petits de la casa… a més a més de visitar el MEV, és clar, acompanyats de professionals que oferiran explicacions guiades sobre l’art romànic en l’antiguitat, els materials naturals en la creació artística i la reutilització dels teixits. Per acabar, podrem gaudir de l’experiència immersiva Avui, fa mil anys a la planta inferior del museu.

El MEV, no ho oblidem, compta durant aquests mesos amb l’exposició Bèsties: els animals en l’art medieval, que també romandrà oberta de nit. Serà el moment idoni per visitar-la: amb més de 75 obres de tots els formats i dimensions, la mostra suposa una oportunitat única per descobrir i entendre com es van representar les criatures de meravella durant l’Edat Mitjana. Una experiència fantàstica de la qual va parlar Joan Burdeus aquí.

Abans o després caldrà mudar de pell i passar-nos pel MAP, que també obre de nit per mostrar-nos les seves exposicions dedicades a les arts decoratives i aplicades a la pell. Podrem gaudir d’una performance d’Eudald Alabau, artista plàstic de Ripoll i autor de l’exposició temporal “Naturae”, també visitable al MAP. El museu celebrarà al mateix temps un taller de creació i reciclatge per a totes les edats, amb obsequis pels participants, i visites guiades sobre les adoberies de Vic i l’origen de les col·leccions del MAP.

Debat de cultura (17 de maig)

Quatre dies després, dins el marc del DIM, se celebrarà un debat obert que duu com a títol Vic i cultura, present i futur; una conversa tranquil·la i de fons, moderada pel cap de cultura del 9N Jordi Vilarrodà, sobre com imaginem la ciutat i la seva activitat cultural futura. El debat comptarà amb les participacions de Judit Carrera, Jaume Colomer, Montserrat Ayats i Quim Crusellas, així com la presentació d’Oriol Picas, director del MEV.

Dia Internacional dels Museus 2023  (18 de maig)

Finalment, la setmana clourà amb la celebració oficial del Dia Internacional dels Museus 2023, el dijous 18 de maig, amb portes obertes tant al MEV com al MAP durant tot el dia. Al MEV comptarem amb una visita a les 11 h a l’exposició immersiva Avui, fa mil anys, dirigida especialment a la gent gran. A les 19 h es durà a terme la presentació de la que ha sigut escollida peça de l’any pels Amics dels Museus d’Osona: la Marededéu de la Rodona, una imatge provinent de l’antiga església amb el mateix  nom, situada davant la façana principal de la catedral de Vic. La peça serà presentada pel Dr. Marc Sureda, conservador del MEV. El dia següent, 19 de maig, també es durà a terme, de 10.30 a 11.30 H una visita al MEV adreçada a persones amb diversitat intel·lectual, dins del programa “Cultura i Benestar”.

Trobareu tota la informació detallada i per horaris al web oficial del MEV.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació