Brossa no caurà en l’oblit

El Centre de les Arts Lliures convoca una residència per estudiar i difondre la vida i obra del poeta.

Enguany la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures engega la segona edició del programa de beques en residència per a la investigació, reflexió crítica i divulgació de la vida i obra de l’escriptor avantguardista català. El centre concedirà una beca per valor de 8.000 euros, que es traduirà en el desenvolupament d’un projecte que dinamitzi i doni a conèixer la potencialitat de l’arxiu de Joan Brossa. La institució aspira a promoure la creació de nous relats, discursos i noves creacions entorn de la seva figura. La convocatòria de les beques estarà oberta fins al 15 de juliol.

La terrassa serà el centre neuràlgic del Centre de les Arts Lliures de Barcelona. © Fundació Joan Brossa
La terrassa, centre neuràlgic del Centre de les Arts Lliures de Barcelona. © Fundació Joan Brossa

El període de residència per desenvolupar el projecte, en cas de ser seleccionats, es dividirà en dues fases. En la primera, el projecte escollit a través d’aquesta convocatòria gaudirà d’una residència d’investigació a l’arxiu Joan Brossa, amb assistència i mediació per part de la pròpia Fundació. Els residents també comptaran amb el suport de la Càtedra UB-Joan Brossa. En una segona fase, aquest període d’investigació es concretarà en una producció final, el format del qual pot variar segons les característiques del projecte. Els diferents formats que explora la Fundació poden anar des d’una publicació, una acció o una activitat, fins a una exposició, un programa de mediació o una instal·lació artística.

Des de la seva obertura el 16 de desembre de 2021, el Centre de les Arts Lliures s’ha destacat com una institució que dona suport a la creació en el món de l’art. La fundació ha adquirit, des de la seva creació, un compromís amb el sector artístic, i amb la defensa del llegat i la pervivència de l’obra de Joan Brossa. El Centre de les Arts Lliures obre les portes a les aliances amb agents privats i públics, a la vegada que col·labora amb institucions educatives i professionals per divulgar la creació artística. Cal remarcar que, a més a més d’aquesta convocatòria per divulgar la vida i obra del poeta, el Centre de les Arts Lliures té obertes dues convocatòries més ara mateix. La ​​convocatòria Imatge i gràfica de temporada 2023-24, dirigida a artistes gràfics i dotada amb 2.000 €, es mantindrà oberta fins al 7 de juny, mentre que la Convocatòria PostBrossa 2023 per a instal·lacions artístiques, dotada amb 5.000€, ho farà fins al 22 de juny.

En el marc de la nova convocatòria sobre l’artista barceloní, la Fundació convocarà una sessió informativa presencial al Centre de les Arts Lliures el pròxim 31 de maig a les 18 h. Les persones interessades a presentar candidatura hauran d’enviar un projecte d’investigació, una carta de motivació i un currículum en el formulari obert que es troba disponible al web de la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures abans del 15 de juliol. La resolució que determinarà quin projecte ha obtingut la beca està previst que s’anunciï el 15 de setembre de 2023.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació