Biel Mesquida: “Gaudí és inacabable, com la Seu de Mallorca”

Biel Mesquida acaba de publicar amb el fotògraf Jean-Marie del Moral 'L'ull Gaudí', que recull una mirada molt personal sobre la intervenció que l'arquitecte va fer a la Seu a principi del segle XX. Montserrat Serra ha parlat amb ell a Vilaweb.

Biel Mesquida acaba de publicar amb el fotògraf Jean-Marie del Moral ‘L’ull Gaudí’, que recull una mirada molt personal sobre la intervenció que l’arquitecte va fer a la Seu a principi del segle XX. Montserrat Serra ha parlat amb ell a Vilaweb. 

Biel Mesquida | Foto: Sussi Garcia.

‘Quan començo una obra no sé quasi mai, punt per punt, de quina manera l’acabaré. Al millor surt i ocorre un detall que us fa esmenar i modificar el que pensàveu; s’ofereixen nous aspectes i menuderies d’un conjunt que abans no us havien preocupat i us empenyen a esmenar el que crèieu definitiu… I així, l’indispensable no consisteix precisament a tenir-ho tot ben determinat, cosa per cosa, sinó a tenir ben concebut al pensament el pla essencial, d’on es deriven i es resolen, una darrere l’altra, totes les condicions que hajau de satisfer, totes les dificultats que hajau de vèncer.’ Així parla Antoni Gaudí al llibre de Biel Mesquida ‘L’ull Gaudí’, que és a punt d’arribar a les llibreries. Un assaig-ficció-dietari-trencadís, amb fotografies de Jean Marie del Moral, fetes expressament per al llibre. Poeta i fotògraf, dos creadors, es miren i entenen l’obra d’un altre creador, Gaudí, que segons Mesquida és un artista total.

‘L’ull Gaudí’ és el darrer llibre dels quatre dedicats a la intervenció i reforma que va fer l’arquitecte Antoni Gaudí a la catedral de Palma, entre els anys 1902 i 1915, a partir de l’encàrrec i protecció del bisbe Pere Joan Campins. La historiadora Mercè Gambús ha estat l’encarregada de coordinar les recerques fetes pel Grup de Conservació del Patrimoni Artístic Religiós de la Universitat de les Illes Balears, durant quatre anys. Aquestes quatre publicacions (tres a partir de les recerques fetes i la de Biel Mesquida, que és una aproximació artística) s’engloben sota el nom de ‘La catedral de Mallorca és el document. La reforma de Gaudí cent anys després’.

Llegiu l’article sencer a Vilaweb

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació