Culturetes, que arriba El Culturista

Laia Falcon i Marta Andreu posen en marxa El Culturista, una revista que es publica online i en paper, i que es proposa omplir un buit en la informació cultural: construir una agenda ben feta i prescriptiva amb totes les activitats culturals destinades als nens de 0 a 10 anys.

“Totes les persones grans han començat per ser infants, però poques se’n recorden” escrivia Antoine de Saint-Exupéry a la dedicatòria d’El Petit Príncep. Potser per això, quan parlem de criatures, ho fem en futur: són els ciutadans del futur, els espectadors del futur, els lectors del futur. Obviem, per tant, que ja poden anar al teatre o al cinema, que ja poden xalar amb els contes que els hi llegim i, sobretot, que ja tenen necessitats culturals. “Abans de ser mare ja volia muntar una revista cultural per a nens, però al quedar-me embarassada vaig veure, encara més, la necessitat que hi ha” explica Laia Falcón que, juntament amb Marta Andreu, han creat El Culturista, una agenda familiar i gratuïta de Barcelona.

Marta Andreu i Laia Falcón a la Llibreria Calders. © Foto de BiBi Oye

La revista, inspirada en la coneguda Butxaca, recull les millors ofertes d’oci i cultura de la ciutat comtal per a nens dels 0 al 10 anys. “No hi ha cap producte igual a Barcelona” explica Andreu. Potser perquè, tot i l’àmplia oferta disponible, els productes per a canalla encara són considerats un subgènere. “A les primeres fires que vaig viure com a editora infantil tenies la sensació de no ser ningú, hi ha una diferència de classe entre els editors molt bèstia” confessa Laia Falcón. Aquest menyspreu és, potser, el principal responsable (i alhora conseqüència) de la dubtosa qualitat que, durant molts anys, ha tingut el gènere infantil, sigui en literatura, música o teatre. “Pensem que, perquè són nens, tot s’hi val” diu Falcón. Precisament per aquest motiu, amb el primer que van notar quan començaven a parir El culturista és la necessitat de filtrar. Així doncs, totes les propostes culturistes són activitats i productes que els han resultat divertits i, sobretot, interessants.

A diferència d’altres revistes infantils, que semblen estar enfocades únicament a les mares, el destinari d’El culturista són ambdós pares. “Volíem oferir una visió més global i real perquè el pare també es fa càrrec de la criatura i el consum cultural és un acte familiar” explica Falcón. El culturista es pot consultar en dos formats diferents: hi ha la versió digital, que trobareu a elculturista.cat, amb una agenda cultural d’actualització diària. I una revista en paper, bimestral i gratuïta. A la revista hi podem trobar, per exemple, propostes d’arts escèniques (El Príncep Feliç, Aracaladanza), cinema (Doraemon, sempre al teu costat) i música (Ma, Me, Mi, Mozart), així com una selecció dels millors llibres (Els llibres d’A, de Josep Lluís Badal o El petit llibre de les estacions, de Nathalie Choux) i joguines. A més, El culturista proposa rutes familiars per redescobrir la ciutat, receptes fàcils i diverses manualitats. També compta amb una entrevista bimensual a pedagogs i educadors, com la de Gregorio Luri, protagonista d’aquest primer número.

Ara tot just comença a caminar, però si El culturista funciona, el proper pas serà crear una revista amb jocs i manualitats enfocada únicament als nens i, fins i tot, una botiga virtual amb productes ‘quilòmetre zero’. De moment, però, toca omplir la ciutat de culturistes! Us hi apunteu? Visiteu El Culturista

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació