El festival de titelles Ròmbic celebra el seu desè aniversari

Els espectacles de titelles per adults tornen els dies 25, 26 i 27 d’abril a l’Ateneu Popular 9 Barris de la mà del Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per Adults

Edgar Caride

Edgar Caride

Músiques, cultures i altres bombolles

El teatre de titelles és un fenomen cultural, popular i tradicional que s’associa generalment a una activitat familiar. Els espectacles per a la població adulta solen restar com una activitat secundària per manca de programacions que apostin pel gènere. Des de la seva primera edició l’any 2015, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona ha volgut reivindicar una disciplina pensada, creada i escenificada des del mateix centre de la perifèria barcelonina. Amb l’objectiu d’esdevenir una cita ineludible per als amants dels titelles per a tots els públics, el Ròmbic aspira a situar-se entre les propostes més interessants en l’àmbit cultural de casa nostra.

‘Els cecs’ de la companyia Urmah © Marc Llovet

Organitzat conjuntament per l’Associació de Titellaires de Roquetes, la Casa-Taller de Marionetas Pepe Otal i el Teatre La Puntual, el festival celebra la seva desena edició durant l’últim cap de setmana d’abril amb les propostes de quatre companyies diferents. El tret de sortida el donarà l’espectacle Cecs de la companyia Urmah, que ha fet residència a l’Ateneu Popular 9 Barris en el marc del festival. La proposta adapta l’obra homònima de Maurice Maeterlinck i ens fa plantejar què modifica la nostra percepció i què mostrem quan ningú ens mira. Els personatges, cecs i cegues, són incapaços de prendre una decisió i habiten una illa cada cop més assetjada per la mar.

La segona jornada del festival la protagonitzarà la companyia francesa Pelele, de les artistes Paz Tatay, Marie de Nazelle i Alice Behague amb l’obra Los funestos esponsales de Don Cristóbal. Basant-se en el teatre popular, la companyia ens oferirà una història amb música en directe, fent homenatge el gènere del titella de mà. Divendres i dissabte gaudirem de dues obres seguides, de 21h a 23h, i després de l’espectacle de la companyia Pelele, podrem veure De bestiae e humani, de la companyia La Court des miracles, un recorregut artístic pels racons més secrets de l’Ateneu Popular 9 Barris, creat exclusivament per l’ocasió, i protagonitzat per una desena d’artistes de diferents disciplines.

L’últim dia el protagonitzarà la companyia Zero en Conducta, de Julieta Gascón i José A. Puchades Putxa, referent de la creació contemporània pel seu llenguatge propi i consolidat, amb la peça La Phazz. Aquesta obra ens explicarà la història de l’Elliot, un personatge amb una imaginació extraordinària que li permet fer front a una realitat hostil.

Des de fa tres edicions, la programació del festival Ròmbic s’elabora de manera comunitària i participativa entre l’Ateneu Popular 9 Barris i la resta d’entitats organitzadores. Aquest any, el festival també continuarà apostant per la línia de suport a la creació mitjançant un programa de residència i la posterior estrena, i un espai d’exhibició per a companyies emergents. Podeu consultar tota la programació del festival a la web de l’Ateneu.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació