Terrassa, ciutat de dansa

La Factoria Cultural de Terrassa (LaFact) presenta la 41a temporada BBVA de Dansa amb gran diversitat d’estils i espectacles d’arreu del món.

Tot just abans de posar punt final a la seva 40a temporada, la Factoria Cultural de Terrassa presenta la 41a temporada BBVA de Dansa amb una programació diversa que desplegarà l’art de la dansa des de totes les seves variants: des del clàssic fins al tango, passant pel flamenc i la dansa contemporània. LaFact clausura aquest cap de setmana una 40a temporada que estima superar per primera vegada els 14.000 espectadors i que ha arribat al 85% d’ocupació mitjana. “Presentem aquesta 41a temporada amb un repte”, explica Adrià Fornés, director de LaFact Cultural: “després de l’èxit de la passada temporada, l’objectiu és mantenir el nivell i atendre la diversitat de la dansa amb grans companyies internacionals”.

La companyia IT Dansa presentarà tres propostes interpretades per joves talents.

Obre la nova temporada el Ballet Clàssic Internacional amb Giselle (20 i 21 de gener), un clàssic romàntic que la companyia d’origen txec s’encarregarà de representar amb escenografia d’Eugeny Gurenko i direcció d’Andrey Sharaev. El 3 de febrer, arriba a LaFact la dansa contemporània amb tres peces de Dantzaz, una companyia basca que estrena un programa de tres coreografies amb segell internacional. Pel 17 i 18 de febrer, LaFact ha programat Generaciones, una mirada del flamenc i la dansa espanyola que recorre tres generacions: des d’Alberto Lorca fins a Antonio Canales, per arribar a dos creadors actuals, Antonio Ruiz i Rubén Olmo. El Ballet Nacional de España s’encarregarà de recuperar els clàssics de la dansa espanyola i el flamenc i reivindicarà la necessitat de fer permeables aquests estils a nous corrents contemporanis.

La companyia PAR en Dansa  representarà dues produccions plenes de dinamisme i versatilitat: Les Síflides i el Triomf d’Afrodita (2 de març). Una de les novetats de la temporada és From IN (15 de març), un espectacle que arriba des de Xangai de la mà de Xiexin Dance Theatre. La proposta es submergeix en un espai-temps sensible en què les capes dels records se superposen, amb una coreografia de Xie Xin que explora els límits del cos humà. El 6 d’abril, la companyia IT Dansa presentarà tres propostes interpretades per joves talents.

Clou la temporada PAR en Dansa amb El Trencanous

El 20 d’abril hi haurà més dansa contemporània de la mà de Pilobolus, una prestigiosa companyia nord-americana de dansa que presenta una col·lecció de coreografies reconegudes per la seva innovació de la dansa i el teatre. El Ballet Nacional de Cuba presentarà Don Quijote (3 de maig), una obra estrenada el 1988 amb la versió sobre la coreografia original de Marta Garcia i María Elena Llorente. Al maig també arriben més companyies d’Amèrica: Ailey II fusiona esperit i energia del talent jove amb molta passió i noves coreografies per  tots els públics, i es podrà veure el 18 i 19 de maig.

La segona meitat de la temporada l’enceta PAR en Dansa, amb una representació que va tenir gran èxit  la temporada anterior: Les quatre estacions (7 de juny). La gran novetat d’aquesta temporada és la presència de música en directe. Al setembre, més dansa espanyola per part d’Alejandro Lara Project amb Irreverente (28 de setembre), un espectacle que aposta per la creació de moviments desconeguts i inexplorats sense deixar de banda l’estètica característica de la dansa espanyola i el flamenc.

El 12 d’octubre, LaMov s’encarregarà de fer una versió del clàssic de José Zorrilla Don Juan Tenorio, amb coreografia de Victor Jiménez. Una de les grans propostes de la 41a temporada és Forever Tango, un espectacle creat i dirigit per Luis Bravo que ha estat premiat com el Millor Musical de Gira pel Bay Area Theatre Critics Circle de San Francisco i que compta amb 5 temporades a Broadway. Forever Tango és l’obra llatina de més èxit a la història del teatre, amb vuit milions d’espectadors. Es podrà veure el 26 d’octubre.

Gala d’Estrelles de l’Òpera de París

Un altre punt fort de la temporada és la Gala d’Estrelles de l’Òpera de París, una vetllada en què solistes i primers ballarins del gran teatre francès mostraran la dansa més refinada en un programa de grans peces del ballet. El 9 i 10 de novembre, Carlos Martínez dirigirà aquesta gala protagonitzada pels millors ballarins de la companyia, que compta amb 300 anys d’història. Tanca el mes de novembre B-Dance amb Alice (23 de novembre), una col·laboració internacional que reimagina el clàssic de Lewis Carroll amb projeccions artístiques molt dinàmiques. Clou la temporada PAR en Dansa amb El Trencanous (14 i 15 de desembre), un espectacle pensat per tota la família que vol apropar als més menuts l’art del ballet.

Compartir il·lusió per la dansa

D’altra banda, LaFact continuarà impulsant aquesta temporada el programa pedagògic Exploradors de la dansa, orientat a l’alumnat de primària. Aquesta iniciativa pretén posar en contacte els més petits amb tots els aspectes que intervenen en la producció del clàssic El trencanous, des dels assajos fins a l’espectacle final.  El programa vol estimular el gust per la dansa dels espectadors del futur.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació