Què en fem, de la mare?

El TNC estrena 'Amnèsia', una comèdia escrita i dirigida per Nelson Valente i traduïda per Joan Negrié.

El TNC estrena Amnèsia, una comèdia del dramaturg argentí Nelson Valente, conegut a Barcelona per obres com El don de las sirenas, El declive, Els gossos, El loco y la camisa o Pols de diamant.

Valente tracta la memòria a partir de l’amnèsia i posa com a protagonista una mare amb problemes de memòria i uns germans que al llarg dels anys han anat construint un record selectiu per viure més tranquils. L’obra ens situa a una casa de família on es reuneixen tres germans per decidir què fer amb la mare, que està malalta i ja no pot viure més sola.

A través de personatges quotidians, Valente ens endinsa en la vida d’una família que ha de prendre una decisió respecte a la mare. La conversa entre els tres germans fa aflorar uns conflictes que havien reprimit durant anys i que la malaltia de la mare fa detonar de nou. Amnèsia també fa referència a l’oblit d’uns problemes entre germans que van més enllà de la relació amb la mare. Els tres germans s’adonen que han arribat a un canvi de rasant, aquell moment en què s’adonen que la mare ja no els pot cuidar i són ells els que se n’han de fer càrrec.

Nelson Valente defineix Amnèsia com una tragicomèdia, una obra que sense fer burla ni riota de la demència senil, porta una situació dolorosa al terreny de la comèdia . “Totes les famílies estan una mica boges” diu el dramaturg, que és una manera de dir que tots tenim problemes i coses que podríem haver fet millor, però a vegades també cal saber riure amb les situacions i fer de les nostres vides una mica de comèdia.

Escena de l’obra teatral ‘Amnèsia’ a la Sala Petita del TNC.

Amnèsia es podrà veure a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte a les 19:00h i diumenge a les 18:00h fins al 2 de juny. La venda d’entrades en línia i tota la informació de l’obra es pot trobar a www.tnc.cat.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació