Els cadàvers de les arts vives

L’Auditori acull el 8 i 9 de juliol ‘Fem una bona pena abans de morir’, un espectacle sobre morts escèniques a càrrec del duet Los Sara Fontán i la coreògrafa Sònia Gómez

L’òpera, la música clàssica, el teatre, la dansa… en general totes les arts vives acumulen morts als seus llibrets. La ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez i el duet experimental Los Sara Fontán ens proposen un «catàleg» per a repassar-les a l’espectacle Fem una bona pena abans de morir. Un inventari de morts escèniques deslliurades del seu context dramatúrgic i musical original. Es tracta de la primera de les dues propostes que L’Auditori presentarà al Grec Festival de Barcelona aquest mes de juliol, i la darrera peça del cicle Escenes d’aquesta temporada. Un cicle que, des del seu naixement, ha facilitat la trobada multidisciplinària entre la música i les arts escèniques als escenaris de L’Auditori de Barcelona.

Imatge promocional de ‘Fem una bona pena abans de morir’ © Cecilia Díaz Betz

Sònia Gómez i Los Sara Fontán han combinat, posant en un mateix pla, «els clímaxs èpics, els finals patètics, els decessos còmics, les morts universals o les pèrdues més íntimes» de grans obres de la història escènica i musical com ara els desenllaços dels ballets El llac dels cignes (1877), de Piotr Ilitx Txaikovski, La consagració de la primavera (1913), d’Ígor Stravinski, o el de l’òpera Elektra (1903), de Richard Strauss, entre d’altres.

Des del 2004, la ballarina Sònia Gómez treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics «la construcció identitària» i el descobriment de les «impostures socials» a través de l’art, el cos i la performance. Ha actuat arreu del món i ha guanyat dos Premis Butaca, un a Millor Espectacle de Dansa, l’any 2018, per a A vore, i l’altre a Millor Coreografia, el novembre passat, per a l’espectacle The black body, the blue mind and the fluorescent guts.

Pel que fa al duet musical Los Sara Fontán, format per la violinista Sara Fontán i Edu Pou, ells no graven discos. El directe és l’únic espai que utilitzen per a crear un univers experimental, emocionant i rítmic. En només dos anys de carrera ja han actuat en nombroses ciutats europees de països veïns com Portugal, França, Suïssa o Alemanya.

Aquest primer treball conjunt del trio és una proposta que fixa la mirada en «l’instant precís del traspàs», per provar de respondre’s algunes preguntes universals: Què ens uneix al final de la vida? Què ens urgeix fer abans de morir? Què en quedarà de nosaltres després de la mort?

La segona proposta que L’Auditori presentarà aquest Grec serà l’estrena nacional de l’òpera Prisoner of the State (2019), del compositor novaiorquès David Lang. Una relectura contemporània de l’òpera Fidelio de Ludwig van Beethoven, fruit d’un encàrrec conjunt del mateix Auditori de Barcelona amb altres destacades institucions com la Filharmònica de Nova York –que en va fer l’estrena absoluta al Lincoln Center–, el Barbican de Londres, el De Doelen Concert Hall de Rotterdam, l’Orquestra Simfònica Bochum Concertgebouw de Bruges i l’Òpera de Malmö. Prisoner of the State s’estrenarà el dissabte 22 de juliol al Teatre Grec amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el cor d’homes del Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música, sota la batuta de Ludovic Morlot.

En canvi, Fem una bona pena abans de morir, s’estrenarà el pròxim cap de setmana, 8 i 9 de juliol, a la Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori. Amb una durada aproximada d’uns 90 minuts, les entrades, a un preu de 18 euros, es poden comprar a través del web de L’Auditori.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació