Sisena edició del Premi Joves Creadores

La Bonne convoca el Premi Joves Creadores 2023 per reconèixer el talent cinematogràfic amb perspectiva feminista

El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, en col·laboració amb l’ICUB i la Regidoria de Feminismes i LGBTI de l’Ajuntament de Barcelona, obre una nova convocatòria del Premi Joves Creadores amb la intenció d’incentivar la producció i la creació audiovisual liderada per dones de la ciutat menors de 36 anys. Es poden presentar els projectes de curtmetratges fins al 6 de novembre

Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. | Imatge: Diputació de Barcelona
Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. | Imatge: Diputació de Barcelona

Enguany, sota el lema «Les nostres alegries», l’objectiu de la convocatòria és incitar a la creació i la reflexió al voltant d’aquells fets que ens aporten joia, plaer o benestar. Des de la implosió del moviment #MeToo i els moviments de denúncia a través de les xarxes socials, hem vist com les indústries culturals han promogut —sovint per al seu propi benefici— expressions traumàtiques de les vides de les dones, fins al punt que el testimoni de les víctimes de violència o discriminació sembla ser l’única veu legitimada per a l’expressió artística amb mirada feminista.

Ser dona no equival a viure en patiment, ser dona és una alegria. Per tal de recordar-ho i per tal de trencar les dinàmiques del mercat que afecten la manera com observem les nostres pròpies vides, La Bonne fa una crida a les joves creadores del país per buscar relats d’alegria i de plaer: «Volem serotonina», asseguren les organitzadores del certamen.

El Premi de la convocatòria està dotat amb 5.000 euros per dur a terme la proposta presentada, així com una residència tècnica de dos mesos a La Bonne per fer-ne la postproducció. El premi també inclou la participació en una classe magistral amb una directora o realitzadora audiovisual.

Cartell  de la convocatòria creat per l’artista plàstica i dissenyadora tèxtil Marta Velasco
Cartell  de la convocatòria creat per l’artista plàstica i dissenyadora tèxtil Marta Velasco

En les edicions anteriors els curtmetratges guanyadors han estat: Els buits de Sofia Esteve, Marina Freixa i Isa Luengo (2022); Refugi d’Elena Maravillas (2021); Anhels d’aixopluc de Júlia Riq (2020); (B)ellas de Clara Rodríguez i Laia Suru (2019) i Plaer adult de Laura Aixalà i Helena Muñoz (2018).

La inscripció és gratuïta i es formalitzarà omplint la fitxa d’inscripció disponible al web de La Bonne i lliurant-la juntament amb la proposta del projecte, un vídeo de presentació de la proposta, el currículum de la persona candidata i la resta de documents sol·licitats a les bases del premi (calendari, pressupost, sinopsi, etc.). Els projectes presentats han de ser originals i inèdits i no podran excedir els 30 minuts de durada, però poden ser de qualsevol gènere audiovisual: documental, ficció, animació, etc.

La proposta guanyadora es donarà a conèixer durant la primera quinzena del mes de desembre de 2023 en un acte públic que tindrà lloc a La Bonne, on es lliurarà el premi i la presentació pública del curtmetratge resultant tindrà lloc en el transcurs de l’estiu de 2024. La projecció del curt inclourà obligatòriament subtítols per garantir-ne l’accessibilitat.

Podeu consultar les bases i tota la informació relativa al Premi al web del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació