Pluja de novetats a Sitges 2022

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges 2022 avança alguns títols i novetats de la seva programació

La 55a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges anuncia un preludi de la seva programació eixamplant el seu univers cap a noves visions del cinema de gènere. Els problemes de la contemporaneïtat s’hi veuen més reflectits que mai, prima la consciència climàtica en el conjunt, una deriva que situa nous camins per a encabir la ficció en la realitat més propera. 

Last Nigth in Soho d’Edgar Wrigth

El festival opta per una proposta on el cinema espanyol i català tenen una gran presencia. Cerdita, de la directora Carlota Pereda, guanyadora d’un Goya per un curtmetratge homònim, posa sobre la taula un terror rural que dialoga amb As bestas de Rodrigo Sorogoyen, un thriller fosc i aspre. Durant el festival es presentarà també Irati, de Paul Urkijo, un film fantàstic ambientat en l’Euskadi medieval. Viejos, de Raúl Cerezo i Fernando González Gómez, també es presentarà durant el festival amb Zorion Eguileor com a protagonista. Asombrosa Elisa, la nova pel·lícula de Sadrac González, amb les actuacions d’Asier Extendia, Ivan Massagué i Silvia Abascal, sobre la venjança d’una filla sobre la mort d’una mare conviurà amb tot aquest ventall. Es projectarà, també, en el marc de la ciència-ficció el debut en llargmetratge de Luis Tinoco amb La paradoja de Antares.

Pel que fa al cinema internacional, arriba el final de la saga de David Gordon Green amb Halloween Ends com a una seqüela de Halloween Kills. Gordon Stolevski presenta You Won’t Be Alone, una òpera prima ambientada a la Macedònia del s. XIX carregada de folk-horror. La ciència-ficció futurista d’un món posthumanista de Kogonada amb Colin Farrell arriba a Sitges amb After Yang i en aquesta línia, la de la ciència-ficció, però de baix pressupost, arriba Something in the Dirt de Justin Beson i Aron Moorhead. A més, Resurrection es presenta com a una renovació del thriller psicològic, amb la direcció de Rebecca Hall i Tim Roth. En una mirada actual sobre l’ecologisme arriba Vesper, de Kristina Buozyte i Bruno Samper, una distopia que reconstrueix el món després d’un col·lapse a l’ecosistema terrestre.

Gore, fantasmes i terror asiàtic

A tot això, s’hi suma el cinema gore i fantasmagoric de Karim Ouelhaj, amb Megalomaniac. Sitges 2022 acollirà, també, el cinema de terror de Mark Jenkin (Enys Men), Guillaume Nicloux (The Tower) i Christian Tafdrup (Speak No Evil). Les produccions asiàtiques també tindran el seu espai al festival: Emergency Declaration (Han Jae-rim), The Mole Song Final (tancant la trilogia de The Mole Song de Takashi Miike) i Demigod: The Legend Begins (Chris Huang) són algunes de les propostes anunciades. Pel que fa al documental, el festival aposta per la reflexió entorn la cinematografia de gènere i estudis sobre obres clàssiques, com Boris Karloff: The Man Behind the Monster, de Thomas Hamilton, que explora la figura de la llegenda del cinema.

La secció Anima’t presenta Oink com a pel·lícula d’obertura, un film en stop-motion de Mascha Halberstad que narra la història d’una nena que rep un porquet com a regal. Princesse Dragon, d’Anthony Roux i Jean-Jacques Denis, un film fantàstic sobre una nena criada per dracs i La otra forma, de Diego Felipe Guzmán, una sàtira sobre els hàbits del món actual, són alguns dels títols que també ha anunciat l’organització.

El festival també presenta, com és habitual, dos llibres en relació amb el cinema de gènere. Macros ocultas. Retrofuturos y universos virtuales en la ciencia ficción a propósito de TRON, una reflexió sobre la pel·lícula de Steven Lisberg i WomanInFan. Topografía del género fantástico dirigido por mujeres, que explora i reivindica la figura de la dona al cinema de gènere. 

Sitges ha anunciat també els guardonats amb la seva clàssica Màquina del Temps: Edgar Wrigth i Neil Marshall seran reconeguts pel festival amb motiu de la qualitat de la seva producció i la influència que, tots dos, han aportat al món del cinema de ciència-ficció. 

El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges 2022 entra de nou en la normalitat del 2019, deixant enrere la pandèmia i amb il·lusió, entusiasme i qualitat. Es podrà gaudir de la seva programació del 6 al 16 d’octubre. Més informació al web oficial del Festival.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació