Les festes del Kinousaure

Pack Màgic ha programat durant el mes de gener un cicle de cinema per a infants.

Tots els diumenges de gener als cinemes Girona i Zumzeig s’ofereixen sessions de cinema per a infants amb propostes complementàries per a fer més interessant l’experiència iniciàtica d’anar a una sala de cinema, sobretot per a qui sigui la seva primera vegada. Ja fa set edicions que un petit dinosaure-cinematògraf guia a les més menudes a endinsar-se en la foscor de les sales de projecció i en les experiències que ens proporciona el setè art. És un dels projectes del Pack Màgic, que fou premi Pantalles 2021 (Premis Núvol), una “distribuïdora de cinema infantil, tranquil i en català”, pensat per a famílies i per a la comunitat educativa i que forma part de la cooperativa d’iniciativa social Drac Màgic.

Una imatge de Yuku i la flor de l’Himàlaia

La forquilla d’edat recomanada va dels dos anys (crec que és poc realista, la meva opinió personal és que ho veig més aviat a partir dels quatre) fins als dotze (potser els dotze d’ara no són “els d’antes” i ho deixaria fins als deu, tot i que cada família es coneix les seves criatures) i enguany la companyia de teatre El Gecko con botas aporten l’animació abans i després de la projecció. Els arqueòlegs Damian i Diana es proposen filmar per primer cop un Dinosaure i n’expliquen l’aventura amb teatre d’ombres i titelles, i com les històries a la vora del foc que contaven a les coves els nostres avantpassats podrien considerar-se precursores del cinema, sent les ombres projectades a les parets les primeres imatges en moviment que narraven històries.

El petit de la casa i jo vam anar a veure la primera projecció, Yuku i la flor de l’Himàlaia, una pel·lícula d’animació d’Arnaud Demuynck i Rémi Durin, guanyadora de diversos premis l’any que es va estrenar, el 2022. Una bonica faula sobre els contes, el poder de la cooperació i del dol per la pèrdua d’un ésser estimat, amb una ratolineta com a protagonista. La Yuku s’embarca en una missió molt perillosa per l’amor cap a la seva àvia: li ha de portar una flor de la muntanya més alta de la terra, la flor de l’Himàlaia, abans que el talp cec la vingui a buscar (versió adaptada de la Parca). Per aconseguir-ho haurà de fer un camí ple d’obstacles, que superarà gràcies a la força que li dona la música del seu ukelele, les cançons i endevinalles i les amistats que farà pel camí gràcies a elles. Reeixirà en la seva comesa i l’àvia en agraïment abans de morir li traspassarà un llegat molt i molt especial: l’art d’explicar històries.

En aquesta ocasió els petits espectadors van poder participar d’un petit karaoke i veure uns petits esquetxos de teatre d’ombres. En les següents els infants podran gaudir de la il·lustradora Marta Castro dibuixant en directe durant la projecció dels tres curtmetratges agrupats sota el títol L’illa dels ocells (diumenge 14 de gener), un pintacares molt especial i espacial amb pintures que brillen en la foscor (Astres immòbils, diumenge 21 de gener) o aventures detectivesques per desxifrar un mapa a Nina i el secret de l’eriçó (diumenge 28 de gener).

Amb sessions a les 12h i a les 17 h, no us perdeu l’ocasió de veure’ls tots! Són doblats al català i s’exhibeixen amb subtítols, i per si us pregunteu per què, la raó és doble: fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives. Bravo!

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació