Les estrenes de la setmana

«Tros», nominada als Gaudí, una comèdia protagonitzada per Penélope Cruz i Antonio Banderas, i la preqüela de «Vikings», entre les estrenes destacades de la setmana

Jaume Forés Juliana

Jaume Forés Juliana

Actor, realitzador i gestor cultural

Arriba als cinemes Competencia oficial, una comèdia dirigida per Mariano Cohn i Gastón Duprat, produïda per Mediapro, i amb Penélope Cruz, Antonio Banderas i Óscar Martínez com a protagonistes. També s’estrena Tros, una cinta sobre els robatoris a les masies de la Catalunya rural nominada a millor pel·lícula als Premis Gaudí, protagonitzada per Pep Cruz i Roger Casamajor. Per celebrar el 50è aniversari de l’estrena de El padrino, la cèlebre pel·lícula de Francis Ford Coppola, alguns cinemes la reestrenaran de nou el 25 de febrer amb una versió restaurada. A les plataformes, destaca l’estrena a Netflix de Vikingos: Valhalla, seqüela de la popular sèrie sobre víkings ideada per Michael Hirst.

Roger Casamajor en un fotograma de “Tros” | ACN/Alfa Pictures

Competencia oficial

Tercera pel·lícula que The Mediapro Studio produeix amb els directors argentins Mariano Cohn i Gastón Duprat després de Mi obra maestra (Duprat, 2018)i 4×4 (Cohn, 2019). La comèdia, encapçalada per Penélope Cruz, Antonio Banderas i l’argentí Óscar Martínez, explica com un empresari multimilionari decideix fer una pel·lícula cercant la transcendència i prestigi social i, per aconseguir-ho, contracta un equip estel·lar amb molt d’ego. El film es va presentar al passat Festival de Venècia amb crítiques dispars.

Antonio Banderas, Penélope Cruz i Óscar Martínez, protagonistes de ‘Competencia oficial’ | ACN/Manolo Pavon

Tros

Adaptació de la novel·la homònima de Rafael Vallbona que va guanyar el Premi Ferran Canyameres de Novel·la el 2016, aquest film suposa el debut del director Pau Calpe i ha estat nominat a millor pel·lícula als Premis Gaudí que es lliuraran el pròxim 6 de març. Protagonitzada per Pep Cruz i Roger Casamajor, ha comptat amb un càsting integrat per actors locals, molts d’ells no professionals, semblantment a la premiada Alcarràs de Carla Simón. Rodada a finals del 2020 a localitzacions naturals de les poblacions d’Alcanó i Sarroca de Lleida, al Segrià, la pel·lícula aborda la problemàtica dels robatoris als masos de la Catalunya rural i l’autoorganització dels pagesos a través dels sometents que realitzen la vigilància nocturna.  

Pep Cruz en un fotograma de “Tros” | ACN/Alfa Pictures

Ainbo: la guerrera de l’Amazones, doblada al català

Dirigida per Jose Zelada i Richard Claus, aquesta pel·lícula d’animació peruana ens explica l’aventura de la jove arquera Ainbo per salvar el seu poble de la selva amazònica del poder destructor de l’home blanc. L’Ainbo comptarà amb l’ajuda dels seus dos guies espirituals: un armadillo i un tapir. El film s’estrena en català a una vintena de municipis, inclòs el comú andorrà d’Escaldes-Engordany.

Fotograma de “Ainbo: la guerrera de l’Amazones” | ACN/flins y piniculas

La medium

Presentada al Festival de Sitges, arriba als cinemes aquest film de terror tailandès produït pel sud-coreà Na Hong-jin. La cinta barreja el terror amb la tradició del xamanisme al nord de Tailàndia, i ens mostra un equip documental que indaga sobre aquest món a la regió d’Isan quan es topa amb una noia amb comportaments estranys heretats d’un llarg llinatge de xamans.

Fotograma de ‘La medium’ | ACN/Festival de Sitges

Un pequeño mundo

Després de passar per Canes i el Festival de Sant Sebastià, on va rebre crítiques molt positives i algun premi, arriba als cinemes aquest film belga que suposa el debut de la directora Laura Wandel. Es tracta d’un drama sobre l’assetjament escolar que se centra en la història de la Nora, una nena que comença la primària i descobreix que el seu germà gran, l’Abel, pateix assetjament. La protagonista tindrà grans dilemes per saber com actuar i es debatrà entre la necessitat d’integrar-se a la nova escola, l’impuls de protegir el seu germà i la seva petició de no intervenir-hi i mantenir-se’n al marge.

Fotograma de ‘Un pequeño mundo’ | ACN/Avalon

Aquesta setmana també s’estrena el thriller familiar La mancha negra, d’Enrique García i una adaptació cinematogràfica de la novel·la Las il·lusiones perdidas d’Honoré de Balzac, dirigida pel francès Xavier Giannoli, conegut pel film Madame Marguerite (2015). També arribaran a les sales dues comèdies franceses: Super…¿Quién?, dirigida i protagonitzada per Philippe Lacheau, on un actor amnèsic acaba creient-se que és un superheroi de debò i El triunfo, premiada com a millor comèdia europea als Premis del Cinema Europeu 2020. Al film, un actor imparteix un taller de teatre en un centre penitenciari que acaba desembocant en una exitosa gira de la cèlebre obra Tot esperant Godot, de Samuel Bekcett, interpretada pels interns del centre. També ambientada en un centre penitenciari, però amb un to més dramàtic, s’estrena l’austríaca Gran libertad, una pel·lícula romàntica basada en fets reals que ens mostra la repressió que van patir les persones homosexuals a la República Democràtica d’Alemanya (RDA) després de la Segona Guerra Mundial.

Fotograma del film ‘El triunfo’ | ACN/Caramel Films

Netflix

La plataforma ha estrenat el documental 11M, de José Gómez, on supervivents i experts analitzen l’atemptat terrorista que va colpejar Madrid i tota la societat espanyola l’11 de març del 2004. Aquesta setmana també acollirà la seqüela de la popular sèrie de Michael Hirst Vikingos (2013 – 2020). Ambientada un segle després de la producció original, Vikingos: Valhalla explorarà la història de personatges històrics reals com els descendents d’Eric El Roig –Leif Eriksson i Freydís Eiríksdóttir–, el rei Harald III de Noruega(HaraldHardråde) i el primer rei normand d’Anglaterra, Guillem el Conqueridor.

Entre les estrenes de la plataforma també destaquen el thriller francès Sin respiro –remake de la coreana A Hard Day (2014), de Kim Seong-hoon– i  les pel·lícules romàtiques Love is color blind i Mi maravillosa vida, la primera filipina i la segona polonesa. Pel que fa a les sèries, destaquen la comèdia juvenil brasilera De vuelta a los 15; el drama indi El juego de la fama, on una popular actriu es segrestada; la comèdia romàntica sud-coreana Proupuesta laboral i la també sud-coreana Tribunal de menores, on una jutgessa implacable farà equilibris entre la seva aversió cap als joves delinqüents i les seves sòlides conviccions jurídiques.

Fotograma de la sèrie ‘Vikingos: Vahalla’ | ACN/Netflix

Movistar+

Movistar+  estrena una nova adaptació del clàssic de Jules Verne La vulta al mundo en 80 días en format sèrie de vuit capítols. La plataforma també incorpora la segona temporada de la seva sèrie original Nasdrovia, protagonitzada per Leonor Watling i Hugo Silva, on una parella divorciada obre un restaurant de cuina russa que es converteix en el lloc favorit de reunió de la màfia russa. També ambientada a Rússia, arriba Queridos camaradas, d’Andrei Konchalovsky, una crítica històrica, basada en fets reals, que va obtenir diversos premis el 2020 i que narra la massacre que el govern de l’URSS va perpetrar contra els treballadors d’una fàbrica de motors durant una vaga laboral el 1962.  

La plataforma també incorpora al seu catàleg Magaluf Ghost Town, la pel·lícula de Miguel Ángel Blanca que va inaugurar l’Alternativa Film Fest, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, el 2021; el thriller argentí El robo del siglo, basat en l’atracament d’una sucursal del Banco Río a la localitat bonaerenca d’Acassuso el 13 de gener de 2006, i la darrera creació de M. Night Shyamalan, Tiempo, protagonitzada per Gael García Bernal, entre altres.

Disney+, HBO Max i Filmin

Aquesta setmana Disney+ ha incorporat al seu catàleg la pel·lícula d’acció The King’s Man: la primera misión, preqüela de Kingsman: servicio secreto (2014), i tercera entrega d’aquesta saga cinematogràfica dirigida per Matthew Vaughn basada en la sèrie de còmics de Mark Millar i Dave Gibbons The Secret Service. La plataforma també estrena, en exclusiva, el thriller En la tormenta, protagonitzat per la debutant Havana Rose Liu. Per la seva banda, HBO Max ha incorporat el darrer drama de maduresa de Clint Eastwood, Cry Macho, i estrenarà la quarta temporada de la sèrie Killing Eve i la cinquena de Snowfall. La catalana Filmin incorporarà la sèrie noruega Countrymen, on un fugitiu acaba fundant la primera lleteria halal de Noruega, i el drama sud-coreà La mujer que escapó, de Hong Sang-soo, guardonada a la millor direcció al festival de Berlín 2020.

Fotograma de la sèrie noruega ‘Countrymen’ | ACN/Filmin

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació