Amèrica, entre les sales de cinema i Filmin

Kelly Reichardt protagonitzarà la retrospectiva de la vuitena edició del festival de cinema independent nord-americà.

A diferència dels Estats Units, l’Americana Film Fest continua creixent any rere any. Els cinemes Girona, Zumzeig i Phenomena de la capital catalana acolliran del 2 al 7 de març la vuitena edició del festival de cinema independent nord-americà. “Ens hem adaptat per poder seguir oferint cinema”, recorden els organitzadors. I efectivament, a grans mals, grans remeis: en vista de l’aforament restringit de les sales de cinema, la principal novetat d’enguany és la incorporació de Filmin com a seu digital del festival. Dels 26 llargmetratges que integren les seccions oficials de l’Americana, 21 estaran disponibles a la plataforma digital barcelonina.

Fotograma de 'The Last Black Man in San Francisco', una de les pel·lícules més destacades de l'Americana Film Fest 2021.
Fotograma de The Last Black Man in San Francisco, una de les pel·lícules més destacades de l’Americana Film Fest 2021.

L’esfera digital, el canvi climàtic o els Estats Units de Donald Trump, temes d’actualitat que desfilaran per les principals pel·lícules del festival. Comèdies com Palm Springs (dues nominacions als Globus d’Or 2020) o Shiva Baby, una comèdia neuròtica situada en una vetlla jueva; documentals com The Killing of Two Lovers o Buck Alamo sobre la vida a l’Amèrica interior, lluny de les ciutats de la costa on tenen lloc drames com The Last Black Man in San Francisco (Premi Especial del Jurat al Festival Sundance, un dels certàmens de cinema independent més important del món).

Tràiler de Feels Good Man, documental que analitza com la granota Pepe evoluciona de personatge de còmic a mem mundial i símbol de l’extrema-dreta.

L’organització del festival també destaca documentals com Beast Beast, centrat en un institut estatunidenc on la lluita de classes, el racisme i la salut mental modulen el futur de tres membres de la Generació Z, els darrers treballs de veterans com Alexandre Rockwell (Sweet Thing), i dels canadencs David Côte (Wilcox) o Philippe Lacôte (Night of the Kings, candidata a l’Òscar a Millor Pel·lícula Internacional).

A Stray, l’espectador segueix el dia a dia de diversos gossos de carrer d’Estambul.

Tot i que no podrà assistir presencialment a l’Americana d’enguany, Kelly Reichardt, una de les directores més destacades del panorama independent internacional, protagonitzarà la secció Retrospectiva. La Filmoteca de Catalunya projectarà set de les seves deu pel·lícules entre el 9 i el 21 de març: Owl, Certain Women, Meek’s Cutoff, Night Moves, River of Grass, Old Joy i Wendy and Lucy. Acompanyaran la projecció dues xerrades sobre la filmografia de la directora, històries detallistes i poètiques sobre personatges en viatge perpetu sempre atrapats en les limitacions del seu propi jo.

Kelly Reichardt, protagonista de la Retrospectiva del festival.
Kelly Reichardt, protagonista de la Retrospectiva del festival.

A part de la Retrospectiva i les seccions principals TOPS, NEXT i DOCS i CURTS (es projectaran un total de 18 curtmetratges en dues sessions), el festival estrena enguany la secció DISCOVERIES, en exclusiva a Filmin, que servirà per recuperar 15 llargmetratges d’altres edicions, fins ara inèdits en plataformes digitals. Com a novetat, l’Americana també celebrarà la seva primera edició a Madrid entre el 12 i el 14 de març.

Podeu comprar les entrades i els abonaments a la web del festival.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació