Maribel Servera, millor glosadora de la Trobada de Cantadors 2014

21.07.2014

La mallorquina Maribel Servera va guanyar el concurs de glosa a la Trobada de Cantadors 2014 i va ser coronada Reina de les Nyacres

Maribel Servera, reina de les Nyacres.

El poble d’Espolla  va acollir aquest passat dissabte la Trobada de Cantadors. Els participants -16 cantadors- van batre’s en competició, afrontant dues rondes de cantades de glosa i una final molt renyida on només quedaven els 4 millors glosadors. Finalment, la guanyadora va ser la mallorquina Maribel Servera a qui el jurat va coronar com a símbol de triomfadora de la nit de glosa.

Durant la cantada també hi van participar alumnes de la 3a Escola d’Estiu de Glosa, que ha tingut lloc uns dies abans a Espolla, i altres cantadors que volien mostrar les seves qualitats poètiques i competir amb alguns dels cantadors coronats en passades edicions.

Ferriol Macip, Farri, coronat l’any anterior Rei de les Nyacres i Mireia Mena i Mateu Matas, Xurí, guanyadors en anteriors edicions van competir amb Anna Castellà, Quim Carandell i Maribel Servera, que participava al concurs per primera vegada.

Des de les seves primeres intervencions, la mallorquina Maribel Servera anà descobrint una habilitat dels recursos lingüístics, de la cançó i de l’escena,  que va fer aplaudir el públic de valent i endur-se la merescuda corona.

El creixent interès que hi ha a Catalunya per la glosa, o cançó improvisada, i el nivell cada cop més alt que aplega l’esdeveniment fa que la Trobada de Cantadors sigui, a més d’un espectacle de cultura popular de primer ordre, un projecte amb molt de futur.