Llibràlegs, els vouyers de les paraules

6.11.2015

Fa poc més d’un any va néixer una nova paraula: llibràleg. Un diàleg teatral entre dos personatges enmig d’una biblioteca. L’ideòleg del projecte, Jordi Prat i Coll, només va posar dues condicions: no podien durar més de 12 minuts i el tema, d’una manera o una altra, havien de ser els llibres i les paraules. L’any passat, els diàlegs de Pau Miró, Marc Artigau i Josep Maria Miró van envair les biblioteques i llibreries d’arreu de Catalunya. Ara, i fins el 2 de desembre, una nova edició de Llibràlegs recorrerà el país. I atenció perquè serà l’última. 

Albert Ausellé i Anna Alarcón a la primera edició de Llibràlegs © Clàudia Serrahima

Albert Ausellé i Anna Alarcón a la primera edició de Llibràlegs © Clàudia Serrahima

Els encarregats de parir els llibràlegs d’enguany han estat Llàtzer Garcia, Marc Rosich, Albert Arribas i Victòria Szpunberg. “Quatre dramaturgs compromesos amb les paraules i com aquestes fereixen, fan política, enamoren, commouen, encabriten, deliren o senzillament juguen a imaginar nous mons” explica Prat i Coll. Quatre històries que converteixen l’espectador en vouyer de converses alienes que els actors,-Mireia Piferrer i Albert Ausellé, tracen a un metre del públic, entre estanteries plenes de llibres i revistes. Llibràlegs ens permet escoltar allò que habitualment ens és vedat sota la llei del silenci de les lleixes. Assistir d’amagat a la conversa dels lectors, dels conventuals assistents al temple dels llibres.

Piferrer i Ausellé passen d’un personatge a un altre sense artificis, només amb un lleuger canvi de vestuari i la mirada atenta dels espectadors. Misteri, compromís, llibres que parlen, rialles i emocions a flor de pell en només 50 minuts. Agafeu l’agenda, que els Llibràlegs comencen a caminar!

Per a més informació podeu anar al web del Temporada Alta i de la llibreria NoLlegiu.