Les noves incorporacions del MACBA

28.04.2016

El MACBA acaba el mes d’abril amb noves incorporacions. Tanya Barson és la nova conservadora en cap, i Pablo Martínez el nou cap de Programes.

Tanya Barson és la nova conservadora en cap del MACBA

Tanya Barson és la nova conservadora en cap del MACBA

Fa sis mesos que Ferran Barenblit va arribar a la direcció del MACBA i aquest abril ha completat el seu equip amb les incorporacions de Tanya Barson i Pablo Martínez, les dues persones amb experiència dins del món de la gestió cultural.

Barson, de 44 anys, és conservadora d’Art Internacional al Tate Modern. Al MACBA serà la nova conservadora en cap, i tindrà al seu càrrec els departaments de Col·lecció, Exposicions i Publicacions. En aquests moments, Tanya Barson treballa en una de les exposicions que inauguraran els nous espais de la Tate al juliol, dedicada a Georgia O’Keefe.

En el cas de Pablo Martínez, de 37 anys,actualment és el responsable d’Educació i Activitats Públiques del Centre d’Art Dos de Maig (CA2M), passarà a ser el nou cap de Programes. Sota la seva ordre tindrà el Centre d’Estudis i Documentació MACBA, el Programa d’Estudis Independents (PEI), els Programes Públics i l’àrea d’Educació.

Aquests incorporacions no es faran efectives fins l’1 de setembre d’enguany, i s’han disputat la plaça amb 29 candidatures més, 12 homes i 17 dones, de les quals 14 provenen de l’estranger. En el cas de Tanya Barson, la Comissió de Valoració i Ferran Barenblit destaquen la seva “ambició intel·lectual, llarga experiència a la Tate Modern, i un profund coneixement de l’art des de la postguerra, amb un particular interès per les narratives no hegemòniques del trànsit entre la modernitat i la contemporaneïtat”.

Pablo Martínez és el nou cap de Programes del MACBA

Pablo Martínez és el nou cap de Programes del MACBA

De Pablo Martínez, el director del MACBA en valora “la seva reflexió crítica sobre els museus a partir de les actituds dels seus públics; la capacitat de creació de nous formats de contacte entre art i audiència, i la seva experiència en recerca, clau per planificar el futur del Centre d’Estudis i Documentació i del PEI”.

Segons el director del MACBA, Ferran Barenblit, “amb aquestes incorporacions, al costat de l’equip del MACBA, el museu està preparat per afrontar els reptes dels propers anys amb un programa d’excel·lència i rigor, i per aprofundir en la seva relació amb els seus públics i en la seva projecció internacional».

La comissió que ha escollit Barson com a nova conservadora en cap i Martínez com a nou cap de Programes ha estat integrada per Isabel Balliu i Badia, directora de Recursos i gerent en funcions de l’Institut de Cultura de Barcelona; i Carles Sala Marzal, director d’Infraestructures Culturals.