La reinvenció de La Mercè

El centre cultural La Mercè de Girona estrena imatge per reivindicar la marca pròpia

El centre cultural La Mercè de Girona es reinventa al voltant de tres eixos centrals: la formació, la reflexió i la creació. El nou projecte vol presentar una imatge renovada i, al mateix temps, reivindicar la marca pròpia.

“Una nova mirada de La Mercè amb la voluntat que la ciutadania s’hi acosti i que esdevingui un espai de trobada i de referència cultural a Girona”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Carles Ribas. L’objectiu és que La Mercè esdevingui l’equipament cultural de referència de la ciutat de Girona.

Com ho han fet? Amb novetats, una de les principals és l’obertura de tres espais més que es destinaran a l’exhibició, coordinats per l’Escola Municipal d’Art (EMA). El claustre es convertirà en un espai d’exhibició on es podrà gaudir d’una selecció d’escultures sota el títol d’Escultures al claustre, coordinada pel director de l’EMA, Jordi Armengol. Al claustre també es podran veure les obres Shadow Play I, II, III i Watchtower, de Samuel Salcedo, i pròximament exposarà Manel Palahí.

El centre cultural habilita dos espais més per l’exposició. S’incorpora un plafó al vestíbul per ampliar continguts d’activitats del centre. Aviat s’inaugurarà amb Eko-Vassilikà 385, una mostra de fotografies de la vida als camps de refugiats de Grècia, del fotògraf Martí Albesa. Alhora, la Sala Pati sota el nom “Una obra, un artista”, fa un homenatge als artistes que han contribuït a fer de Girona una ciutat amb un patrimoni històric contemporani singular. Compta amb peces d’Antonio Beneyto.

D’altra banda, també hi haurà temps per a la reflexió. El centre ha programat diverses conferències, amb la col·laboració d’entitats com el festival Ítaca, la Fundació Jaume Casademont i la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, o bé incloses dins de cicles com Del poema a la cançó.

Aquesta primavera visitaran La Mercè Suso de Toro, Gemma Calvet, Roger Mas, Mariàngela Vilallonga o David Carabén, entre altres. Cal dir que les conferències volen enllaçar la reflexió amb la creació, per tal d’afavorir l’intercanvi de coneixement entre artistes, intel·lectuals, estudiants i públic en general.

El nou projecte del centre cultural La Mercè ha ampliat el focus, amb l’objectiu d’esdevenir un far i un referent en el debat cultural a la ciutat i, a la vegada, mantenir-se proper a la ciutadania.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació