Keiko Ogawa: Temps aturat

22.11.2017

Del 16 de novembre al 9 de desembre de 2017 la galeria d’art Jordi Barnadas acollirà l’exposició Keiko Ogawa: Temps aturat. Sergi Chàfer ha assistit a la inuaguració i ha parlat amb l’artista Keiko Ogawa.  

El miracle, de Keike Ogawa

Keiko Ogawa, artista japonesa establerta a la capital catalana des del 2005, ens mostra vint-i-dues obres pictòriques inèdites fins al moment. El títol de l’exposició ens fa pensar en quelcom relaxat, atemporal, descansat… Exactament és així, ja que totes les obres d’Ogawa ens transmeten un seguit de sensacions relacionades amb la calma, el deixar fer. A través d’elles l’espectador podrà gaudir de la preuada i desitjada tranquil·litat, la qual se’ns mostra tan necessària en una societat cada cop més accelarada. No ens deixem vèncer pel tempus fugit.

A partir de la llum tènue i d’uns colors naturals i degradats intencionadament, l’ambient que se’ns crea no pot ser més propici. Ens podrem endinsar a l’interior de pisos de l’Eixample barceloní, contemplar escenes quotidianes, observar la mirada perduda i reflexiva de dones anònimes… A més, l’artista japonesa també ens presenta una sèrie de natures mortes, que poden dialogar amb les altres peces de l’exposició.

L’artista es va formar a Tòquio en un ambient artístic que es movia a cavall entre la figuració i l’abstracció. Instal·lada a Barcelona, el seu estil va anar derivant, tal com ella defineix, en un “realisme intimista”. Dues paraules que ens ajuden a definir perfectament l’exposició en qüestió, ja que les seves pintures ens mostren una quotidianitat on el temps s’ha congelat per donar pas als somnis. Com si d’ambients onírics es tractessin, l’espectador es trobarà davant de rostres anònims, quasi sempre femenins, que el convidarà a emprendre un viatge molt especial: la recerca d’un mateix. Ogawa planteja aturar el temps per allunyar-nos del soroll que ens envolta per reflexionar sobre la nostra identitat i, sobretot, per estimar-nos i trobar-nos en un món on la intimitat quasi ha desaparegut.

Podeu consultar el catàleg de l’exposició aquí.