Joan Rovira, compromès amb l’Ebre

5.02.2016

El cantautor Joan Rovira ha compost una cançó d’amor a l’Ebre en resposta al Pla Hidrològic Nacional, que pot fer desaparèixer el Delta. Cantarà en directe a la manifestació d’Amposta del dia 7.

Joan Rovira

Joan Rovira

L’aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre el passat dia 8 de gener obre la porta de nou als transvasaments del riu Ebre cap al centre de la península. Està sobre la taula un transvasament des del nord de l’Ebre cap al Duero, amb l’objectiu d’omplir els pantans del centre peninsular i garantir un cabal d’aigua estable al Tajo-Segura. Joan Rovira, que va néixer a les faldes de l’Ebre, concretament a Camarles, ha fet una cançó d’homenatge al Riu Ebre.
La cançó s’acompanya d’un espectacular videoclip amb precioses imatges aèries de diferents indrets i pobles per on passa el riu. Des de l’entrada a Catalunya per la franja d’Aragó fins a la desembocadura. Imatges realitzades amb “drone”, coloristes i plenes de vida d’un riu que representa la cultura i la forma de vida de la gent de les Terres de l’Ebre.

“Lo meu riu” és una cançó molt personal, on l’artísta ebrenc Joan Rovira, parla de l’amor a la seva terra i al riu Ebre. Sentiment compartit per molta gent i a flor de pell, tenint en compte el problema que actualment suposa el nou Pla Hidrològic. Aquest nou pla, aprovat recentment, deixaria al riu sense els cabals mínims i això suposaria, entre altre coses, la desaparició del Delta.

El cantautor Joan Rovira cantarà “Lo meu riu” en directe a la manifestació que tindrà lloc aquest proper 7 de febrer a Amposta i on s’espera que l’assistencia sigui massiva.