El Teatre Lliure emet un comunicat en defensa de Carmen Machi

El director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, respon amb un comunicat les provocacions de radicals que han cridat a boicotejar via Twitter l'espectacle de Carmen Machi al Teatre Lliure. Machi havia signat un manifest contrari a la independència de Catalunya.

El director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, respon amb un comunicat les provocacions de radicals que han cridat a boicotejar via Twitter l’espectacle de Carmen Machi al Teatre Lliure. Machi havia signat un manifest contrari a la independència de Catalunya. El director del teatre dedica una nota especial al piròman que havia invocat Fabià Puigserver per atiar el boicot. A continuació publiquem íntegre el comunicat del Teatre Lliure i la nota de Lluís Pasqual.

En resposta a determinats missatges apareguts a les xarxes socials amb la finalitat de provocar la no assistència a l’espectacle Juicio a una zorra que protagonitza l’actriu Carmen Machi al Lliure de Gràcia, el Teatre Lliure vol expressar
:

1.‐ La nostra solidaritat amb Carmen Machi, que ha vingut al Lliure en qualitat d’actriu i a fer teatre, amb independència d’haver exercit la llibertat de pensament i d’opinió, que és un dret que, fins ara, podem exercir tots.

2.‐ La nostra indignació davant d’intents de boicot des de qualsevol àmbit a qualsevol manifestació cultural i la nostra tristíssima sorpresa pel fet de veure que és un company de professió que cada dia, com la Carmen Machi, puja a l’escenari, qui atia aquest boicot amb termes tan intolerables com “no hi anem” o “denúncia”.

3.‐Un profund agraïment a les nombroses persones que han fet arribar mostres de suport tant a Carmen Machi com al Teatre Lliure.
4.‐ I també donar les gràcies per la seva confiança a tots els espectadors que des del primer dia omplen el teatre de Gràcia per gaudir d’una hora extraordinària de teatre oficiada per una actriu extraordinària.

El nostre teatre sempre ha intentat estar a l’alçada del seu nom: “lliure” i des de fa dècades, amb aquesta llibertat han entrat i sortit artistes molt diversos, de la mateixa manera que parlem a espectadors molt diversos. Triar o discriminar un artista de pensament democràtic per raons no teatrals seria com triar o discriminar els espectadors, una clara actitud excloent, i en el cas d’un Teatre Públic, delictiva. En un moment d’extrema feblesa de la nostra societat i de la cultura ens semblen altament irresponsables les actituds que intenten confondre o dividir una col∙lectivitat tan profundament democràtica i lliure com és el públic, aquesta assemblea d’espectadors tan diversos que es forma cada dia en tants teatres, tan diferents.

Teatre Lliure ‐ Lluís Pasqual

P.S. Nota absolutament personal dirigida al twittero piroman: La relació que vaig tenir amb el Fabià Puigserver em dóna dret a demanar‐te que, com a mínim per respecte, deixis tranquils els morts, en aquest cas el Fabià, i no li adjudiquis (veig que no el vas conèixer ni poc ni molt ) suposades actituds que li farien vergonya només de pensar que algú les hi podria atribuir. No fos cas que, en un rampell, tornés de l’altre món i et fotés un bon esglai.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació