Dagoll Dagom torna al mar

30.05.2018

Dagoll Dagom i William Shakespeare, quina combinació més inesperada. La companyia estrenarà aquest mes de setembre el seu nou espectacle, Maremar. Serà la primera aventura shakespeariana de la companyia al llarg dels seus quaranta-quatre anys de vida, l’obra s’ha treballat a partir de Pèricles, el Príncep de Tir, una de les peces menys representades del dramaturg. La vida no s’acaba amb Mar i cel, està clar que hi ha més mar a descobrir.

Actors i actrius de ‘Maremar’   |Foto: ©Mar Orfila

 

Maremar: l’argument

Una nena en un camp de refugiats plora desconsoladament perquè ha perdut als seus pares. De sobte, es troba amb un personatge fantàstic que la consola explicant-li la història de Pèricles.

Pèricles, príncep de Tir, es veu obligat a fugir del seu poble i de diferents indrets de la costa del Mediterrani perseguit per les ordres del maligne governador d’Antíoc. Durant les seves aventures, Pèricles s’enamora de la filla del rei de Pentàpolis, Thaïsa, amb qui es casa i emprèn la tornada cap a Tir. Enmig d’una gran tempesta, el seu vaixell naufraga i a la seva dona Thaïsa la llencen al mar creient que és morta després de donar a llum a Marina. Pèricles, desesperat, deixa la seva filla a Tarsus perquè la cuidin Cleó i Dionisa.

El cos de Thaïsa apareix a la costa d’Efes, on un metge la fa reviure. Al cap d’uns anys, Marina es converteix en una jove molt atractiva que provoca la gelosia de Dionisa, la qual conspira per assassinar-la. L’intent fracassa i és raptada pels pirates, Marina acaba en un bordell de Mitilene. Cleó i Dionisa expliquen al rei Pèricles que la seva filla ha mort, fet que el porta a una vida de dol i silenci navegant pels mars.

El vaixell de Pèricles arriba per casualitat a Mitilene i el seu governador prova d’alegrar-lo enviant-lo al bordell perquè Marina li canti. Quan aquesta li explica la seva història, Pèricles, ple de joia, se n’adona que és la seva filla.

Tota la història de Pèricles és una gran metàfora d’una vida plena de pèrdues i naufragis d’una nena refugiada, que al final del conte, recupera l’esperança que algun dia ella també retrobarà als seus pares. Dagoll Dagom ha volgut representar la vida com si fos un viatge a través del mar, ple d’obstacles però també esperances. També és una reflexió sobre el drama que assola els camps de refugiats i els sofriments que pateix una població que prova de fugir de la guerra per cercar un futur millor.

 

 

La música, basada en l’obra de Lluís Llach

La música de Maremar estarà basada en l’obra de Lluís Llach, autor sempre atent a les problemàtiques socials i històriques. Partint de l’univers musical de Llach, Andreu Gallén convertirà les seves cançons en atmosferes melòdiques que acompanyaran els espectadors en les aventures de Pèricles. Amb aquest nou espectacle Dagoll Dagom explora un llenguatge amb música i cançons a cappella, amb les veus sense orquestra ni acompanyament instrumental.

Al mateix torn, Ariadna Peya farà viure mitjançant la dansa i el moviment els viatges, naufragis, pèrdues i retrobaments, completant una proposta lluny del teatre musical de tall més clàssic. La direcció anirà a càrrec de Joan Lluís Bozzo.

Maremar és un espectacle que mostra com la prevalença de la bondat i l’amor poden ser recompensades per damunt de la maldat. Alhora representa un cant a l’amor familiar i a la reunificació dels membres dispersats d’una família que lluiten pel seu retrobament.

 

La companyia

La companyia està formada per 9 joves actors i actrius disposats a preparar un treball d’exigència musical, coreogràfica i teatral, els quals interpretaran els més de trenta personatges que apareixen al llarg de la funció. Els propis actors crearan les harmonies i les melodies de l’espectacle, acompanyant-se de vegades de ritmes i percussions que ells mateixos executin.

 

Els intèrprets de Maremar seran Roger Casamajor, Anna Castells, Cisco Cruz, Mercè Martínez, Marc Pujol, Aina Sánchez, Marc Soler, Elena Tarrats i Marc Vilajuana.