Febrer, mes de concerts a Girona

L'Ajuntament de Girona mantindrà el gruix dels artistes que havien d'actuar per Fires en els concerts d'aquest febrer.

Aina Perich

Aina Perich

Comunicació Cultural a la UdG.

Enmig dels aldarulls de Barcelona i la tensió al territori, l’Ajuntament de Girona va decidir suspendre els concerts de les Fires de Sant Narcís. Davant la demanda dels més joves i per no anul·lar les contractacions, els concerts de Girona s’han reprogramat finalment, aquest mes de febrer. Es manté el gruix d’artistes que havien d’actuar el novembre, amb Asian Dub FoundationLildami i Ramon Mirabet, a qui vam entrevistar, com a caps de cartell.

Ramon Mirabet | (c) Brokehron Projects

Durant els dies 27, 28 i 29 de febrer l’Ajuntament proposa una programació amb 12 concerts que tindran lloc al recinte de la Copa, com cada any. Com a novetat, s’incorporaran les actuacions de 2princesesbarbudes, Buster Shuffle i Balkan Paradise Orchestra i les entitats gestionaran de forma col·laborativa una barra comuna. Els anys anteriors cada entitat disposava d’una barraca pròpia.

Enguany la programació destaca per la seva diversitat, qualitat i una gran presència femenina entre els grups musicals. Durant les tres nits de concerts hi haurà propostes locals, nacionals i internacionals i s’hi tindrà en compte la formació i la creació local amb grups com Kumbara o la Black Music Big Band. Els concerts es faran a la Copa i començaran a les 20h cada dia. A més a més, el dissabte al migdia hi ha programades activitats per al públic familiar.

El primer dia, el 27 de febrer, actuaran Kumbara, una nova banda gironina formada per antics membres d’altres grups coneguts de les comarques gironines, que fusionen música latin, reggae i electrònica, ritmes que convidaran a ballar. Compartiran cartell amb el grup punter del punk rock en català, els tarragonins Crim, i la banda provinent de Londres Buster Shuffle.

El dia 28, actuaran dos caps de cartell: Lildami i el grup londinenc Asian Dub Foundation. La banda internacional aterra per primer cop a Girona amb un so molt particular. El grup proposa una barreja de jungle, dub i hip-hop amb sonoritats de la tradició asiàtica. Actualment són un referent internacional i en la seva actuació a Girona estrenaran algun tema nou. El traper terrassenc Lildami, guanyador del Premi Cerveri 2019 a la millor lletra de cançó editada en català, oferirà les seves cançons amb lletres punyents i iròniques, que l’han convertit en un referent de la música urbana al nostre país. El mateix dia actuarà el quartet femení Ira, un grup de rap transgressor provinent de Vallecas, que busca una transformació social amb base feminista. I finalment, les Balkan Paradise Orchestra o BPO, un conjunt format per onze dones amb instrumentistes de vent i percussió i una música de tradició balcànica, tancaran la nit.

El darrer dia, dissabte 29 de febrer, serà una jornada molt atapeïda, no només amb concerts nocturns, sinó també amb actuacions durant el dia adreçades al públic més familiar. Ramon Mirabet, el conegut músic de Sitges, serà el protagonista de la nit, que actuarà per primer cop a la Copa. La nit també abraçarà la música negra de la mà de la Black Music Big Band, una coproducció realitzada amb l’Ajuntament de Girona consistent en la reinterpretació d’alguns dels temes de la banda Red Hot Chili Peppers. Aquesta última nit, també actuaran els sevillans O’Funk’illo i Maruja Limón, un grup barceloní format íntegrament per dones que arrodonirà la nit amb la seva música, que oscil·la entre el flamenc, el pop i els ritmes llatins.

Pel que fa a les activitats de dia, que també tindran lloc a l’esplanada de la Copa, s’ha programat un concert familiar a les 12 h a càrrec de 2princesesbarbudes; un vermut rock a les 13 h amb La Tosca Brava, i l’espectacle Foc a la Copa, a les 19 h, a càrrec dels Trons de l’Onyar.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació