Deixa’t portar per la veu

Tarragona torna a col·locar la veu al centre del tauler cultural. | Anna Vila

M’endinso per primera vegada al Seminari de Tarragona. Definitivament, ha valgut la pena travessar la ciutat per arribar fins aquí. Un edifici emblemàtic de la Part Alta dóna la benvinguda a una nova edició del Festival Ja Veus. Després d’un any i mig en repòs, torna el festival a la ciutat i ho fa per la porta gran. A diferència de la primera edició, enguany s’escamparà per tots els racons dels teatres de la ciutat. El Teatre del Serrallo, el Teatre El Magatzem, el Teatre Tarragona i el mateix Seminari són els escenaris escollits per poder gaudir de “les veus”.

Set concerts i dues activitats culturals. Del 7 d’abril al 19 de maig, Tarragona escull la veu per descobrir nous talents musicals. Amb l’objectiu d’atraure el públic més jove, el cartell d’enguany el completen artistes com ara Harrison Ford Fiesta, Donallop, Roger Mas, El Petit de Cal Eril, Joana Serrat, Mazoni i Judit Neddermann. Per als més petits –i els que no ho són tant, també–, s’hi suma Mínimus, un concert/taller de música per a nadons. Per què no aprendre i experimentar amb la música des de que som ben petits? Per tancar el cicle, es projectarà la pel·lícula Canta, on la veu, com en el festival, n’és una part fonamental.

Escolto la presentació del festival i arriba la part que tant esperava. Un primer tastet. El grup Donallop, dos mallorquins instal·lats a terres solsonines, són els encarregats de tancar el tret de sortida del cicle. Guitarra en mà, un amplificador i estan a punt. Ell a la guitarra i ella, la veu. Representen el què portarà el festival. Un valor de proximitat, on sobren els accessoris i un exèrcit orquestrat. Només cal sentir la veu, la melodia i el sentiment.

Una oferta que vol diferenciar-se de la filosofia musical predominant. Un format de concerts que promou la difusió de la música i les noves veus entre tots els públics i espais de la ciutat. És moment de deixar-se portar per la veu.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació