“Musique de nuit” oberta a totes les cultures

El Festival de Torroella acull un programa eclèctic protagonitzat per l’instrument africà kora

Qui diria que un instrument nascut a tres mil quilòmetres de casa nostra podria connectar tant amb el públic català? La kora és una espècie d’arpa de 21 cordes de la cultura mandinga, originària del territori actualment comprès per Gàmbia, Mali, Guinea i el Senegal. El músic malià Ballaké Sissoko brilla arreu d’Europa amb la seva versàtil interpretació d’aquest harmoniós i ressonant instrument junt amb el violoncel·lista i baixista francès Vincent Ségal. Una barreja d’artistes d’orígens ben diferents, però en sintonia, que donarà lloc a una proposta artística única i eclèctica al Festival de Torroella de Montgrí.

Ballaké Sissoko tocant la kora

El Palau Solterra de Torroella acollirà diumenge 14 d’agost al vespre el concert titulat “Musique de nuit”, un programa que partirà del disc homònim publicat el 2015 per Sissoko i Ségal. L’àlbum segueix la línia artística del primer disc “Chamber Music” que van enregistrar tots dos artistes el 2009. Un compacte que buscava desmuntar i dessacralitzar certes fronteres musicals per generar una obra amb vocació universal i gaudida per qualsevol cultura. Una missió que es va assolir amb escreix i ho demostrà la bona crítica que va tenir arreu del món.

“Musique de nuit” apel·la a aquell moment del dia en què tot és fosc i et quedes sol amb tu mateix, amb els teus pensaments, quan el soroll i el batibull baixa la seva intensitat per esdevenir so, una banda sonora del repòs i la meditació. La reflexió, la connexió amb l’ànima, l’emoció i la serenitat són algunes de les sensacions que la proposta promet transmetre al públic que assisteixi en aquest preciós palau empordanès. Tal ha estat la rebuda de la proposta per part del públic del festival que, a una setmana del concert, les entrades ja estan exhaurides.

El programa sona a barroc, a jazz, a capoeira, a mediterrani i, per descomptat, a cultura mandinga. Tot això s’aconsegueix combinant l’harmonia i el ritme continuat de la kora, la dolçor i expressió del violoncel, i el plaent fonament sonor del baix.

La següent parada del Festival de Torroella, que enguany organitza una vintena de concerts, serà dimarts 16 d’agost amb la violinista Amandine Beyer al capdavant del grup Gli Incogniti i la música barroca de Georg Muffat.

Més informació i entrades a la seva pàgina web.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació