La Marfà a la recerca de músics

La Marfà ha obert a Girona una nova convocatòria per tal de seleccionar vuit grups i formacions que formaran part dels programes de suport de creació de 2024.

La Marfà, Centre de Creació Musical de l’Ajuntament de Girona, acaba d’obrir una nova convocatòria per seleccionar els grups i formacions musicals que formaran part dels programes de suport a la creació per a l’any 2024. Es tracta d’una convocatòria anual d’ajudes per a projectes musicals que inclou diferents modalitats. Les sol·licituds per participar-hi ja es poden presentar i hi ha temps per fer-ho fins al 22 de març. Amb aquests ajuts es pretén impulsar el desenvolupament artístic i professional de vuit projectes musicals. El proper dilluns 11 de març, a les 18 h, hi ha programada una primera sessió de presentació per informar sobre les diferents modalitats i resoldre dubtes

La Ludwig Band | Foto: Agus Izquierdo

Els artistes o grups de música en vies de professionalització que vulguin rebre un acompanyament personalitzat per consolidar la seva trajectòria poden accedir al programa d’acompanyament artístic, que es realitza conjuntament amb la Casa de la Música del Gironès. Es tracta d’un programa especialitzat que selecciona tres projectes cada any per acompanyar-los en el seu procés de professionalització. Les ajudes consisteixen en l’assessorament i la contractació de serveis de professionals de referència, especialitzats en diferents matèries, com la producció artística i tècnica, la comunicació o les plataformes digitals. El programa d’acompanyament artístic té una dotació econòmica anual de 20.000 euros, amb un màxim de 8.000 euros per grup.

A més del programa d’acompanyament artístic, la convocatòria oberta per La Marfà també presenta dues altres modalitats: les residències internacionals de creació i les ajudes per a primers enregistraments fonogràfics. Segons el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina, “una de les nostres prioritats és fer créixer nous i noves artistes musicals, per mantenir la riquesa i pluralitat cultural de Girona”. Des del 2016, La Marfà ha acompanyat un total de vint-i-quatre artistes, entre els quals destaquen Paula Grande, La Ludwig Band, Remei de Ca la Fresca, Tramma, BigBlack Rhino o David Mauricio.

El programa de residències internacionals de creació musical consisteix en una sèrie d’ajuts en forma de beques i de cessió d’espais on treballar i desenvolupar projectes que suposin la col·laboració entre músics professionals d’alt nivell que resideixen a diferents regions o països. S’accepten propostes inèdites de qualsevol estil de música. La dotació anual de les residències internacionals de creació musical, que seleccionaran fins a un màxim de tres propostes, és de 12.000 euros, amb un màxim de 6.000 euros per projecte.

En la darrera edició els artistes seleccionats van ser: Oriol Marés & Talal Fayad Quartet, un quartet de jazz i músiques del món encapçalat pel clarinetista gironí Oriol Marés i altres músics de Síria i Grècia; Nel·lo & Corcoran, un projecte que reuneix el reconegut saxofonista Dani Nel·lo i el guitarrista londinenc Chris Corcoran; i Mediterranean Bagpipes Company, un projecte que uneix musicalment tres regions de la Mediterrània (Catalunya, Itàlia i Turquia) mitjançant els instruments de la família de les cornamuses.

Finalment, per a aquells grups primerencs que tot just comencen i que encara no tenen material fonogràfic publicat, existeixen les ajudes a primers enregistraments fonogràfics. Aquests s’adrecen a músics en un estadi inicial de la seva carrera i consisteixen en la cessió gratuïta d’un estudi de gravació i l’acompanyament d’un productor musical que orienta les bandes seleccionades tant en la vessant artística com tècnica de l’enregistrament. Se seleccionaran fins a un màxim de dos grups que podran enregistrar entre dos i quatre temes.

Podeu consultar el detall de totes les convocatòries des del web de La Marfà.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació