Torna La TRAMa

El 19 d’abril s’obren les inscripcions per La TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius.

La TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius en llengua catalana que convoca TRAM i l’ATM, arriba a la seva vuitena edició, organitzada i gestionada, un any més, per Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals. En aquesta ocasió els escriptors encarregats d’iniciar i dinamitzar les narracions seran Núria BendichoMelcior ComesAlba DalmauBel Olid i Adrià Pujol. En l’edició del 2021 el relat guanyador va ser A què juguen els Martínez quan s’avorreixen, amb Care Santos d’autora dinamitzadora. Podeu recuperar els relats de l’any passat aquí.

Núria Bendicho

La meva dona i jo fèiem horaris molt diferents. Per això em va estranyar trobar-la al tramvia, aquell vespre d’hivern.

—Amor meu! Quina sorpresa! —vaig dir, excitat.

Freda com el gel, em va mirar i va respondre:

—Ix nyi tzut.

Arribàvem a una parada que no era la nostra. Per alguna raó, ella va baixar allà. 
En un rampell, la vaig seguir.

D’aquest fragment, proposat per Care Santos en va sortir la història guanyadora de l’edició anterior. El procediment del concurs és el següent: els cinc escriptors professionals proposen un paràgraf inicial i a partir d’aquests es creen 15 històries, cada una de les quals l’escriu un equip de deu coautors que treballen per torns per aconseguir un relat ben cohesionat; l’escriptor hi participarà com a concursant més. L’únic requisit que han de contemplar les narracions és que el tramvia hi sigui present d’una manera o altra. En el concurs hi podran participar 150 persones lletraferides, que siguin usuaris del tram i majors d’edat. Per inscriure’s només cal escollir un dels relats i estar disponible per col·laborar-hi en línia del 2 al 29 de maig; les inscripcions es podran fer aquí.

Pel que fa al premi del concurs, els deu coautors del relat guanyador aconseguiran tres targetes de transport T-usual d’una zona, tres mesos de subscripció gratuïta al diari ARA, un val de 100€ per a la llibreria Finestres i un curs intensiu d’Escriptura Creativa (20 hores) a l’estiu. És fàcil, però, tenir una recompensa encara que no guanyar: totes les persones inscrites i participants en el concurs, que escriguin almenys un fragment vàlid, obtindran una targeta de transport T-casual d’una zona, tres mesos de subscripció gratuïta al diari ARA i un taller d’escriptura del Laboratori de Lletres de 2 hores (Imagina i Escriu).

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació