Domini màgic a Santa Coloma de Farners

Susanna Rafart, Sebastià Alzamora i Roger Mas són alguns dels convidats del XI Festival Domini Màgic de Poesia, que tindrà lloc entre el 15 i el 17 de març a Santa Coloma de Farners.

La Càtedra Joan Vinyoli de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners s’han posat d’acord per organitzar la onzena edició del festival Domini Màgic de poesia. El festival tindrà lloc durant el cap de setmana del 15 al 17 de març a Santa Coloma i ha estat comissariat per Raquel Santanera i Jaume Coll Mariné.

Vinyoli al Turó del Vent, davant del castell de Farners (Joan Guitart)

La inauguració, divendres 15 a les 18:00 h a la Casa de la Paraula, anirà acompanyada de l’adaptació músical del poema “D’una terra”, interpretada per la coral dTUaTO, de l’Escola Municipal de Música. La seguirà el recital-taula rodona «El meu Joan Vinyoli» amb Susanna Rafart, Chantal Poch i Gerard Cisneros Cecchini i el concert de la companyia MINIMíssimA.

El plat fort, però, vindrà dissabte: a diferència d’edicions anteriors, els comissaris han buscat que les activitats ocupin tot el dia i, per tal de fer-ho, han demanat l’involucració de tot un seguit d’entititats del poble: així, el dia començarà amb un itinerari poètic a les 10:30 h al Parc de Sant Salvador, itinerari que serà seguit d’un altre d’arts escèniques pels carrers de Santa Coloma, que desmbocarà de nou a la Casa de la Paraula, on s’inaugurarà l’exposició Papers al vent, de Sergi Marcos.

Un cop allà, un pas necessari per a l’objectiu de dedicar tot un dia a la poesia és organitzar un dinar popular, la reserva prèvia pel qual és disponible a www.culturascf.cat. El dinar desembocarà en un Cafè-Tertúlia amb Maria Isern. L’autora de ‘Rusc’, després d’una visita guiada a l’Espai Joan Vinyoli, s’unirà a les 18:30 h a Sebastià Alzamora i Eduard Olesti en un recital de poesia a tres veus amb maridatge de ratafia. El tancament del dia correrà a càrrec de Roger Mas, que oferirà un concert en solitari a les 20:30 h.

El matí de diumenge, com cada any, la cita tornarà a ser al parc de Sant Salvador, des d’on el centre excursionista de Farners guiarà una excursió per indrets simbòlicament vinyolians, acabant a Can Barrot, on Carles Rebassa orferirà un recital. A les 12:30 h, de nou al Parc, es tancarà el cap de setmana amb un vermut poètico-musical en homenatge a Lluís Bayés i Saurina, obert a la participació de músics i de lectors de poemes.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació