Fas 6 anys, tria un llibre

Més de 75.000 nens i nenes rebran un cupó per bescanviar per un llibre abans del 30 de novembre

La Generalitat de Catalunya arrenca de nou la campanya Fas 6 anys, tria un llibre on els nens i nenes que en aquest 2021 hagin fet o facin 6 anys rebran a casa un cupó de 13 € per bescanviar per un llibre infantil, abans del 30 de novembre, a més de 400 llibreries. La campanya té per objectiu fomentar la lectura dels més petits acostant-los a les llibreries acompanyats d’un adult, i així descobrir aquest món infinit que són les lletres i la cultura.

En aquest article, doncs, us presentem una selecció de novetats literàries infantils per triar i remenar. Us mostrem diversos llibres de diferents editorials que podreu trobar a les llibreries adherides, on podreu becanviar els cupons. Llibres de busca i troba, educatius, d’aventures i llibres il·lustrats són algunes de les recomanacions que us proposem. A més a més, trobareu llibres que estan escrits en lletra de pal, lletra lligada i lletra d’impremta, per a tota mena de lectors!

Teniu temps fins al 30 de novembre per anar a buscar el vostre llibre.

Digues on és: les estacions de l’any | Cruïlla

En Thierry Laval i en Yann Couvin ens mostren de manera lúdica i divertida les peculiaritats de cada estació de l’any, així com del dia i la nit. Aquest llibre desplegable interactiu convida els nens a localitzar una sèrie d’objectes, animals, arbres i plantes dins d’un paisatge dibuixat ple de colors i detalls. A cada pàgina hi trobarem objectes específics de l’estació on ens trobem: l’hivern, la primavera, l’estiu o la tardor.

Salvem l’Evo! | Combel

El tàndem format per l’escriptor Jaume Copons i la il·lustradora Liliana Fortuny tornen amb un nou capítol de la sèrie Bitmax & co. Aquesta vegada en Bitmax, en Wagner i la Mus hauran d’ajudar l’Evo a superar certs obstacles. Mentre netegen el bosc de tota la brossa que l’ésser humà hi deixa, l’Evo comença a tenir molt mal de cap. Els seus amics l’hauran d’ajudar a trobar el remei. Per això, hauran d’anar a la ciutat. En el viatge de tornada al bosc per seguir netejant, es trobaran amb personatges que els dificultaran el retorn. A través de vinyetes i il·lustracions, l’Evo i els seus amics hauran d’aconseguir avançar i solucionar les dificultats que se’ls presentin. A més a més, en acabar aquest llibre, amb uns codis QR podreu cantar un parell de cançons amb els protagonistes!

Junts | Nube de tinta

L’escriptor Eloy Moreno i l’il·lustrador Pablo Zerda ens presenten una guia de les emocions a través d’aquesta publicació que narra aventures de la vida diària. La idea és que pares i mares puguin compartir la lectura amb els seus infants i així descobrir plegats el món de les emocions i els sentiments que ens acompanyen en el nostre dia a dia. A més a més, al final del llibre hi ha un glossari on es mostra cada emoció, el que aquesta significa i com es presenta, per poder ajudar els infants a identificar-les i conèixer-les millor.

Faig 6 anys | Estrella Polar

L’Elisenda Roca i l’il·lustrador Robert Garcia ens acosten a l’aventura de fer-se gran amb aquest llibre. La Sara, protagonista d’aquesta història, demà farà sis any i no acaba d’entendre per què la seva família està tan excitada. Davant d’aquesta situació, la Sara anirà al bosc i cridarà “No em vull fer gran!” El seu crit despertarà sis fades amb qui descobrirà que fer sis anys és emocionant i divertit!

El fil invisible | B de Blok

La Míriam Tirado i la il·lustradora Marta Moreno ens transporten al món de les emocions i els vincles afectius a través de la Nora, una nena que descobreix que des del seu melic surt un fil invisible que l’uneix a totes les persones que ella estima. Una història emocionant i plena de sentiments que ens permet entendre que totes les persones d’alguna manera estem connectades i que “les coses més importants són aquelles que no es veuen”.

El darrer Llop | Baula

L’escriptor Sébastien Perez i la il·lustradora Justine Brax ens expliquen la història d’en Milo, un noi arquer que ha d’endinsar-se al bosc desconegut de l’aldea on viu i acomiadar-se dels seus companys i companyes. Una decisió que pren quan sap que haurà de marxar a buscar l’últim llop que queda per la zona i caçar-lo. Una aventura on se succeiran moltes situacions que en Milo haurà de superar i moltes decisions que haurà de prendre, acompanyada d’unes il·lustracions vistoses! Acabarà trobant el llop? Serà capaç de caçar-lo?

Animals amb moviment | Cruïlla

Voleu aprendre com s’ho fan els animals per viure sota l’aigua, o com aconsegueixen volar? Amb aquest llibre de coneixement aprendrem moltes coses sobre els animals: com mengen, com dormen i quines són les seves característiques principals. Balenes, llops, tortugues i micos, entre d’altres, són els animals que trobarem acompanyats de peces mòbils, solapes i finestres on descobrirem com sobreviuen i en quin entorn. Un llibre de l’Anne-Sophie Baumann amb il·lustracions d’Éléonore Della Malva.

Les paraules seran sempre lliures | Montena

La Carme Forcadell ens explica, d’una manera molt curosa, lleugera i comprensible, per què va passar uns anys a la presó i el procés que va haver de viure. A través d’una conversa que té amb en Joan, el seu net, ens expressa amb amor i des d’un punt de vista molt personal aquesta etapa de la seva vida. Aquest vol que sigui el seu llegat, el llegat de l’expresidenta del Parlament de Catalunya. Les il·lustracions de Laia Berloso ajuden a transmetre el missatge de l’autora.

Pop-up Terra | Baula

L’escriptora Anne Jankeliowitch i la il·lustradora Annabelle Buxton, amb la col·laboració de l’Oliver Charbonnel qui ha creat els pop-up, ens mostren la Terra i els seus elements d’una manera molt precisa, però divertida. A través de les il·lustracions i els desplegables, se’ns descriuen els processos pels quals ha passat el planeta Terra, els desafiaments del canvi climàtic i les alteracions que aquest està provocant en els diferents ecosistemes. Coneixerem un munt de fenòmens antics i actuals que ens faran entendre el delicat equilibri del nostre planeta.

El nan i la nena que volia ser el drac | Barcanova

Escrit per la Susana Peix i il·lustrat pel Marc Sardà, aquest llibre ens explica la història de la Martina i en Guillem, dos infants a qui els agrada jugar a contes després de llegir-los, i així poder disfressar-se dels protagonistes de les seves històries. Però què passa quan els dos volen representar el mateix personatge? Un dia que no es posen d’acord, arriba l’avi amb una història molt coneguda: la llegenda de Sant Jordi. Qui farà de drac, i de princesa i de cavaller?

Els Garcia i el Mur | Animallibres

L’escriptor Jaume Copons i l’il·lustrador Òscar Julve ens endinsen en la història de la Duna i en Lluc Garcia. Tot i compartir el mateix cognom, no són familiars, sinó veïns i amics, tot i que de bon principi no s’avenien gaire. Aquesta és una història on se’ns mostra el camí de l’amistat i com, amb paciència, dos veïns fan caure el mur que separava les dues cases per acabar compartint moments, alegries i somriures.

El gran llibre dels dinosaures d’en Pol | Baula

L’escriptora Liesbet Slegers ens mostra el món dels dinosaures a través de l’exploració que en fa en Pol al museu, un nen a qui li encanten aquests éssers vius prehistòrics. Aquest llibre ens permet descobrir nous mons a partir del fet de compartir les aficions i els interessos personals del protagonista amb els seus amics i amigues.

El conductor de síndries | Kalandraka

L’escriptor Antonio Rubio i l’il·lustrador Emilio Urberuaga ens expliquen la història d’una ciutat anomenada Cucurbi-city, on una nena, en veure que d’un semàfor varen créixer síndries, va tenir la idea de canviar tots els cotxes per hortalisses, per tal que la ciutat no estigués tan contaminada. Aquesta idea va ser el començament d’un gran canvi en l’estil de vida a la ciutat. Va agradar tant al veïnat, que en poc temps entre tots van aconseguir netejar la ciutat de gasos tòxics!

Autoestop | Kalandraka

L’escriptor i il·lustrador Guilherme Karsten ens explica a través de curtes, però enginyoses rimes, el viatge d’un surfista que en anar a la platja, es va trobant, fent autoestop, personatges diversos i divertits. Aquests li demanaran al surfista de pujar al seu cotxe per arribar a destí i el protagonista de la nostra història sempre acceptarà la seva companyia. Ara bé, no serà fàcil arribar al seu destí… Un lladre que escapa d’un policia, un home amb un munt d’equipatge i un llop són alguns dels personatges que van apareixent a mesura que anem llegint la història.

Monstres | Cruïlla

L’escriptor Stephan Pricken ens convida a descobrir un univers en què els monstres són ben reals. El nostre protagonista, un nen molt valent que es diu Jan, haurà d’ajudar  aquests monstres que han aparegut de cop i volta al seu menjador a trobar l’armari que els faci tornar a casa seva. No sense por, però amb molta valentia, ¿serà capaç d’ajudar-los i deixar el temor a un costat per trobar la porta que els torni al seu món?

Un passeig pel bosc | Flamboyant

L’escriptora Mariona Tolosa Sisteré ens mostra una història acompanyada d’un munt d’il·lustracions que ens submergeix en les profunditats del bosc dels Pirineus Catalans. Acompanyarem una família a descobrir tot allò que s’amaga dins dels boscos: els animals, els sorolls, els colors i les olors. A més a més, també ens trobarem amb molta altra gent que ens acompanyarà en aquesta aventura.

Dinosaures enamorats | Flamboyant

L’escriptor Fenn Rosenthal i la il·lustradora Hannah Jacobs ens transporten a una història, que Rosenthal va escriure amb només tres anys i que ens endinsa en un món d’amor a través de les veus dels dinosaures. El llibre ens permet descobrir la vida dels dinosaures, una animals mítics que a part de menjar hortalisses, fan festes i s’enamoren. Però, què passarà quan arribi el gran meteorit?

El ratolinet Pérez | La Galera

L’escriptora Anna Canyelles i la il·lustradora Roser Calafell ens expliquen la història, prou coneguda, del Ratolí Pérez. En aquest món, ens trobem amb un ratolí que, tot i estar cansat de treballar, s’ha d’enfrontar a un nou repte: hi ha un nen a qui li ha caigut una dent i haurà d’espavilar-se perquè el seu regal arribi a temps. Aquest llibre està escrit en lletra lligada i és una història divertida que ens ajudarà a entendre la gran implicació d’aquest ratolí perquè a nosaltres, quan ens caiguin les dents, puguem rebre el regal que tant desitgem!

Perdut al museu | Combel

L’escriptora Luisa Vera i l’il·lustrador Stefano Puddu ens donen l’opció d’acompanyar un infant i el seu pare a fer un recorregut per un laberint anomenat museu d’art. L’infant hi descobrirà un munt d’històries i personatges antics, i coneixerà moviments artístics com l’impressionisme, el surrealisme o el cubisme, entre d’altres, molt ben representats amb les mateixes il·lustracions que acompanyen el text. L’autora dona veu a grans representants d’alguns moviments artístics i ens descobreix com aquests van sorgir i què van significar.

Núvols al cap | Akiara books

A través de l’escrit i les il·lustracions de l’Elena Val, vivim la història d’una nena i la seva àvia i les aventures que passen. La boira i el cabell de l’àvia es confonen, i sempre diuen que té el cap als núvols. La nena creu que els ocells se li apropen perquè el seu cabell sembla un núvol, ja que el té molt blanc i rinxolat. El llibre, que aborda de manera planera el tema de la demència senil, es tanca amb una triple guia de lectura adreçada a infants, pares i avis, adaptada a les diferents edats de la vida.

En Bernabé cura el planeta | Baula

L’escriptor Gilles Bizouerne i la il·lustradora Béatrice Rodriguez ens expliquen la història d’en Bernabé (un teixó), i les seves dues amigues: la Constança (una tortuga) i la Clara (un talp). Els ajudarem a salvar el planeta d’una greu malaltia: la brutícia. Escrit en lletra lligada, aquest llibre ens convida a acompanyar aquest grup d’amics per boscos i ciutats en la difícil missió d’identificar la brutícia, recollir-la i llençar-la al lloc adequat. Una tasca que demana esforç i dedicació. Esteu preparats per salvar el planeta?

Qui viu al castell? | Baula

L’escriptora Rebecca Colby i l’il·lustrador Tom Froese ens conten la vida d’un rei que viu en un castell acompanyat d’altres personatges amb oficis diferents. En aquesta història descobrirem què fa un forner i com ho fa, quins estris utilitza i com és d’important la seva feina. També descobrirem quins són els objectius dels cavallers, com s’han de vestir i per què, i què fan els comerciants, quina és la importància de la seva professió. Aquestes són algunes de les professions i personatges que podrem descobrir un cop ens endinsem al castell. Aquest llibre ens ensenya el valor de la dedicació i el compromís, i ens ajuda a entendre que un home sol, per més rei que sigui, no pot mantenir sol un castell.

Un món per capes: l’univers | Cruïlla

L’escriptora Ruth Simmons i l’il·lustrador Gail Armstrong ens fan sortir de la Terra per viatjar per l’univers. Jugant amb solapes i desplegables anem visualitzant tot allò que s’amaga fora del nostre planeta, els descobriments que s’han anat fent i els objectes i personatges que han fet possible conèixer el món exterior.

Vet aquí la primera sirena | Cruïlla

L’escriptora Beatrice Blue ens submergeix a les profunditats de l’oceà a través de la història de l’Aran, un noi que un dia, com molts d’altres, decideix anar a pescar i es troba amb alguna cosa estranya: un animalet molt petit dins una closca. Quan se l’endú a casa i veu que cada cop es fa més gran decideix treure’l de la peixera i tornar-lo a portar al seu hàbitat, allà on se’l va trobar. Però quan ho fa, s’endú una sorpresa enorme. Aquest animalet s’ha convertit en una sirena molt maca i amb colors molt vius!

El follet Oriol i un Nadal molt especial | Barcanova

Aquesta és la història del follet Oriol i el seu amic Marc que van a la muntanya a buscar soques de Nadal. De cop i volta arriba una tempesta, i enmig d’aquest mal temps, es troben el Pare Noel a terra! Amb l’ajuda de tots els habitants de l’aldea on viuen, el rescataran i l’ajudaran a recuperar tots els regals i els seus rens perquè pugui continuar el viatge.

La capitana Budell-buit i el mariner Ulls-de-falcó | Combel

Vet aquí dos amics que van a buscar un tresor perdut dins un vaixell a la seva habitació. Es trobaran amb un munt d’entrebancs, bèsties, olors fastigoses i diversos objectes que hauran d’identificar per arribar al seu destí. A més a més, per aconseguir aquest tresor, hauran d’esbrinar amb qui poden confiar i amb qui no, i quin és el camí que els portarà al destí final sense saber on es troba. Gran tàndem entre l’escriptor Oriol Garcia Molsosa i l’il·lustrador Raúl Guridi.

Abecedari de cel i terra | Eumo Editorial

L’escriptora Vanesa Amat i la il·lustradora Judit Piella introdueixen els primers lectors en el món de les lletres. Cada lletra de l’abecedari se’ns presenta amb una rima, una petita descripció o una història de la paraula que comença amb la mateixa lletra. Són paraules d’objectes o éssers vius que podem trobar al cel i la terra. Aprendrem paraules com globus, julivert, boira o quiquiriquic amb preguntes i refranys populars.

Els barrufets i el poble de les noies | Editorial Base

Vet aquí una nova aventura dels barrufets, amb guió de Luc Parthoens i Thierry Culliford. En aquesta aventura acompanyarem els barrufets i barrufetes en el gran i nou descobriment: un llogarret on només viuen barrufetes! Però arribar-hi no serà pas fàcil, ja que hauran de superar obstacles i vèncer tota mena d’enemics i monstres. Grunys, aranyes gegants, boscos molt extensos i coves molt profundes són algunes de les adversitats que hauran de superar.

Casa teva a qualsevol lloc | Flamboyant

L’escriptora Alba Carballal i l’il·lustrador Lorenzo Sangiò ens mostren, a través de diferents històries i personatges, el significat de la paraula “casa”, una paraula que es presta a moltes definicions. “La teva primera casa és el cervell”, “una casa és un lloc on ens sentim segurs” o “una casa és un espai que interactua amb el clima” són alguns dels títols dels diferents episodis d’aquest llibre curiós i entretingut, que ens aporta un munt de coneixements sobre la importància del lloc on vivim.

L’Oliver Button és una nena | Kalandraka

Aquesta és la història d’un infant que trenca amb els valors imposats per la societat. L’Oliver és un nen a qui li agraden les flors, cantar i ballar. I els seus companys se’n riuen dels seus gustos. Un bon dia decideix presentar-se a un concurs a la seva escola per divertir-se i demostrar què li agrada fer, acompanyat dels seus éssers estimats, la família, professors i professores. Un llibre que convida a acceptar la diversitat, a través de les actituds dels companys i companyes de l’escola.

Faules | Animallibres

Vet aquí una selecció de les faules escrites per Jean de La Fontaine. Aquest llibre conté un ampli recull de breus relats de ficció del conegut autor del segle XVII, acompanyats de les il·lustracions d’en Henri Galeron. “La Granota que vol fer-se tan grossa com el Bou”, “Els animals malalts de la pesta”, “El Guillot i el Raïm”, “El Pot de fang i el Pot de ferro” i “El Gall i la Perla” són alguns dels quaranta-un reculls que trobem en aquest llibre. N’hi ha que ens parlen de la natura, altres dels animals i altres d’objectes. A diàlegs i descripcions d’indrets i paisatges, ens endinsem en mons plens de fantasia i acció.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació