Empar Moliner, Albert Roig i Gerard Furest al Das Festival

El dissabte 13 d'agost a les 18h se celebra una nova edició del Das Festival a La Cerdanya al safareig del poble

El dissabte 13 d’agost, el poble de Das us convida a assistir a una nova edició del seu festival literari. Enguany, superades les restriccions del coronavirus, la festa es torna a fer a l’aire lliure, al safareig que hi ha al bell mig del poble, en un espai recollit i privilegiat per mantenir converses a la fresca. Das és el poble més fred de Catalunya, però a l’estiu és el més fresc.

Empar Moliner | Foto: Maria Asmarat, ACN

Una vegada més, Núvol col·labora amb l’Ajuntament de Das en aquest festival, que se celebra des del 2016. Aquesta vegada s’han convidat tres autors que ens permetran parlar de novel·la, assaig i poesia.

En primer lloc, Gerard Furest, autor de l’assaig Decàleg irreverent per a la defensa del català (Núvol, 2021) ens parlarà de la situació actual del català, que ha sofert revessos judicials des que es va publicar l’assaig el setembre de l’any passat. Furest és un observador lúcid de la realitat sociolingüística i és crític amb la gestió política que ens ha portat on som, però alhora fa propostes personals i col·lectives per alliberar-nos de la diglòssia i empoderar-nos com a catalanoparlants.

El poeta Albert Roig hi presentarà els seus dos darrers llibres: Els ulls de la gossa (Edicions 62), antologia on ha aplegat el gruix de la seva poesia, i Posseït (l’Altra Editorial), un assaig singular on ens explica les relacions i filiacions literàries de poetes catalans que l’han marcat, des de Blai Bonet o Gabriel Ferrater fins a Miquel Bauçà o Andreu Vidal. Roig ens parlarà també de la seva poesia i recitarà versos propis i d’altres poetes.

Empar Moliner tancarà l’acte amb la presentació de Benvolguda (Columna), la novel·la amb què ha guanyat el premi Ramon Llull. Vet aquí una senyora novel·la, on Moliner fa un retrat complex d’una dona al llindar de la menopausa, que s’imagina la crisi i col·lapse imminent de la seva vida. Moliner ens introdueix en la intimitat d’una dona, conciliant la proximitat amb el sentit de l’humor.

L’editor de Núvol, Bernat Puigtobella, serà l’encarregat de conduir l’acte. Al final de la festa els convidats signaran exemplars dels seus llibres als assistents que ho vulguin.

Repetim: El Das Festival se celebra al safareig de Das el dissabte 13 d’agost a les 18h. Si plogués, l’acte es traslladaria a les dependències de la Casa del Comú. Ja us hi podeu inscriure enviant la vostra reserva per correu electrònic a [email protected]

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació