Contes orientals

Avui publiquem un nou ebook de la Biblioteca del Núvol, Contes orientals de Teresa Costa-Gramunt

L’evolució cap a l’individualisme a Occident ha tingut molt a veure amb la transformació dels espais que habitem, que s’ha dut a terme d’acord amb els criteris de producció d’un mercat declaradament capitalista. Un dels resultats globals ha estat que la nostra llar, situada originàriament al poble o fins i tot al bosc, ha perdut de forma progressiva la vegetació i les espècies animals del seu voltant per ésser substituïdes per altres llars cada cop més aglomerades. Les cases s’han convertit en pisos petits i tocants, els animals bufons i variats de fora han quedat reduïts a coloms que ens sobrevolen i rates que corretegen sota els nostres peus, la vegetació ha esdevingut senzillament anecdòtica. En un lloc d’aquestes característiques, sovint anomenat ciutat, s’han de marcar amb molta cura les fronteres dels espais sagrats: perquè la natura, originàriament sagrada —a l’igual que la vida mateixa—, ha quedat expulsada del model de vida vigent. Ja no convivim amb el sagrat amb la continuïtat i l’harmonia precedents, sinó que els nous temps han exigit que s’estableixi un espai i un temps marcats i definits per dedicar a l’espiritualitat. Aquests Contes orientals es poden llegir tant al bosc com a un temple perquè estan concebuts sota una filosofia que té incorporada l’espiritualitat en tots els àmbits, espais i moments, que no delimita fronteres entre activitats perquè tot està integrat de forma orgànica en l’única gran activitat: la vida.

Teresa Costa-Gramunt
Teresa Costa-Gramunt a la redacció de Núvol | Foto Ester Roig

Amb aquesta obra, Teresa Costa-Gramunt ha afirmat haver tingut la voluntat de fer una escriptura que «faci olor de sol i d’aire entre els arbres». I què és aquesta aroma per Occident si no aquesta sinestèsia perduda, l’eco d’unes veus passades que ens parlen des de la llunyania i que tracten de revelar-nos quelcom d’oblidat, com déus que s’amaguen en la frontera i ens inciten a creuar-la mostrant-nos allò que tenen per oferir-nos.

Els subscriptors de Núvol ja podeu descarregar-vos aquest ebook des d’aquest enllaç. Aquells que encara no sigueu subscriptors, podeu subscriure-us aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació