Salvem el mar

Us presentem tres novetats que poden ajudar a sensibilitzar nois i noies a preservar el medi ambient

Aina Perich

Aina Perich

Comunicació Cultural a la UdG.

El mar que més m’estimo (La Galera) i El follet Oriol i l’illa de plàstic (Barcanova) són adequats per a canalla més gran, mentre que Bona nit, oceà (Estrella Polar) és per a més menuts.

Imatge de coberta del llibre ‘El mar que més estimo’

El mar que més m’estimo (la Galera) és el títol que ha donat Laia Berloso a la història d’en Biel: un nen que estima el mar gràcies a la passió que el seu avi li ha transmès i on els dos han compartit molts moments. Un dia en Biel s’adona que els humans hem descuidat el mar i amb els nostres residus estem embrutant allò que més s’estima, igual que el seu avi. Està convençut que tot sol no pot acabar amb aquest problema, però que tots junts sí que podem. La història d’en Biel és un missatge de consciència ciutadana sobre la petjada del canvi climàtic a les nostres aigües.

L’última entrega del follet Oriol (Barcanova), El follet Oriol i l’illa de plàstic, parla sobre l’impacte que tenen els residus plàstics al planeta i a la biodiversitat. En aquesta aventura, el follet Oriol, junt amb els seus amics, decideix ajudar els habitants de l’illa Tumuku a netejar el mar de residus i conscienciar els habitants del planeta de la necessitat de tenir-hi cura. Òscar Sardà transmet un missatge a favor del planeta, del reciclatge i de la petjada humana, a més a més, afavoreix l’aprenentatge de la lectura dels més petits acompanyant el text amb il·lustracions.

Finalment, Bona nit, oceà (Estrella Polar) és un llibre-joc, ideal per a petits a partir d’un any. Sota el lema “Digues bona nit a les petites criatures que s’amaguen al fons del mar”, el llibre, amb pàgines foradades i precioses il·lustracions de Carmen Saldaña, permet que els més menuts coneguin la flora i la fauna marina. Peixos, taurons, catifes de corall… els més petits de la casa descobriran aquest món tan ocult com fascinant.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació