Un concert per reivindicar una nova república amb drets lingüístics

La PxL organitza el proper 22 d’abril un concert amb Pirat’s Sound Sistema, Ai Ai Ai i Brams davant del TSJC.

La Plataforma per la Llengua organitza el proper 22 d’abril un concert amb Pirat’s Sound Sistema, Ai Ai Ai i Brams davant del TSJC, al Passeig Lluís Companys de Barcelona, per reivindicar la desconnexió del model lingüístic espanyol i la connexió amb una nova república que tingui el català com a llengua comuna. “Volem escenificar la connexió amb un nou model lingüístic català i denunciar el fet que dins l’Estat espanyol els catalanoparlants no tenim garantits els nostres drets lingüístics”, ha assegurat l’entitat.

Amb aquest acte, Connecta’t al català, l’entitat vol demostrar el seu compromís amb la construcció d’una nova república catalana que ha de ser lingüísticament inclusiva amb els nouvinguts. “El gran objectiu per al nou estat serà que el català faci d’eix vertebrador i de nexe entre les més de 300 llengües que es parlen al nostre país i que signifiquen una gran riquesa cultural i lingüística”, ha prosseguit l’organització.

La capçalera del concert estarà formada per membres de les entitats de persones d’origen nouvingut que col·laboren en l’esdeveniment i que seran els qui duran a terme l’acció simbòlica de desconnectar i connectar amb els nous drets lingüístics. Al llarg del Passeig Lluís Companys les entitats col·laboradores hi col·locaran parades de menjar i hi haurà una barra de bar a preus populars.

Pirat’s Sound Sistema, Ai Ai Ai i Brams

Pirat’s Sound Sistema, Ai Ai Ai i Brams són els tres grups que actuaran al concert Connecta’t al català. Pirat’s Sound Sistema és un grup de reggae, ragga i dancehall nascut a final dels noranta a Sants amb tres discos publicats; Ai Ai Ai és un grup de rumba catalana, nascut el 1991, en un moment en què aquest gènere s’escoltava a ambients marginals i de parla castellana. Finalment, Brams, el grup de rock català de Berga liderat per Francesc Ribera “Titot”, que van tornar a pujar als escenaris el 2010 després de cinc anys de pausa, han tret un nou disc.

Trobareu més informació sobre el concert aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació