El jazz torna a Vic

Del 5 i 15 de maig torna la 24ª edició de Cervezas Alhambra Festival Jazz Vic.

El 1999 naixia el Festival Jazz Vic, una iniciativa de l’associació cultural Vic Bang Jazz Cava que, al llarg dels anys, s’ha establert com una aposta segura per gaudir del jazz de nova creació i les tendències actuals de la música improvisada. Enguany el festival arriba a la seva 24a edició, amb una quinzena de propostes que inclouen tant artistes nacionals com d’arreu del món; entre la programació destaca Sun-Mi Hong QuintetJordi Mestres TrioKoma SaxoOriol Roca Trio & Lynn CassiersLluc Casares Septet o Jordina Millà.

Sun-Mi Hong Quintet

Millà serà l’encarregada d’iniciar el festival amb el tradicional solo de piano Pianíssim, el dijous 5 de maig a la Jazz Cava; la pianista presentarà el seu treball Ephemeral Traces. Divendres, també a la Jazz Cava, és el torn del Jordi Mestres Trio, que interpretarà Volatile Trio (UnderPool, 2021), una proposta molt personal en què el contrabaixista és acompanyat a l’escenari pel saxofonista Miquel Pintxo Villar i el bateria Pep Mula.

Dissabte començarà amb un concert de Manel Fortià Trio a l’escenari Momentos Alhambra, situat a la plaça del Carbó. Fortià, acompanyat pel pianista Xavi Torres i pel bateria francès Raphaël Pannier presentarà el seu nou disc, Despertar(Microscopi, 2022), que veurà la llum el pròxim 12 de maig. El següent concert del dia serà a la Jazz Cava, a càrrec d’Oriol Roca Trio & Lynn Cassiers, amb el pianista Giovanni di Domenico i el contrabaixista Manolo Cabras. El concert serà enregistrat en directe i mesclat i editat en vinil, una coproducció del Festival de Jazz de Vic amb el segell discogràfic UnderPool. La jornada finalitzarà amb una sessió del DJ Miguelito Superstar, també a la Jazz Cava.

Diumenge, el festival començarà a les 12:30 amb una Jam Session a la plaça del Carbó, en què intervindran tant músics destacats del panorama català com artistes emergents. El mateix escenari acollirà a les 19 h a Cristina Miquel – Rambé Project Octet, una proposta de jazz contemporani que dona el tret de sortida a la gira Els Millors Festivals, un projecte que busca donar suport a artistes emergents i a petits festivals.

El dijous 12 de maig el festival es reprèn a la Jazz Cava amb “Nucli Trio convida David Pastor”, un concert que combinarà peces del trompetista valencià amb les del trio resident, que just fa un any va publicar el seu primer disc Nucli Trio (Errabal Jazz, 2021). El divendres començarà amb un concert de Sun-Mi-Hong Quintet; la bateria coreana es caracteritza per fer conviure tradició i avantguarda i estarà acompanyada a l’escenari per músics emergents dels Països Baixos. 

Dissabte començarà amb una actuació de Clara Lai Quartet a l’escenari Momentos Alhambra. La pianista presentarà el seu últim treball Creciente (UnderPool, 2022), un conjunt de peces que naveguen per diferents zones sonores. Després, a la Jazz Cava, és el torn de Koma Saxo, un projecte liderat pel contrabaixista suec Petter Eldh, que comparteix escenari noms destacats del jazz europeu, el bateria Christian Lillinger i els saxofonistes Otis SandsjöJonas Kullhammar i Mikko Innanen; la formació presentarà el disc Koma West (We Jazz, 2022). Com la setmana anterior, la nit de dissabte acabarà amb una sessió de DJ Miguelito Superstar.

El diumenge, l’últim dia del festival, començarà amb la Big Band EMVIC, de l’assignatura Jazz Band de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, a l’escenari de la plaça del Carbó. A la tarda, al mateix escenari, clausurarà l’Alhambra Festival Jazz Vic el Lluc Casares Septet, que presentarà el seu últim disc, Septet (The Changes, 2021). Casares narra la tornada a casa després de dos anys d’estar estudiant la Juilliard School de NY, ben acompanyat de músics destacats com el trompetista Pol Omedes, la trombonista Rita Payés, el pianista Xavi Torres o la saxofonista Irene Reig.

Els concerts a l’escenari Momentos Alhambra i les dues sessions amb DJ Miguelito Superstar són gratuïtes. Per la resta de concerts, podeu comprar les entrades aquí

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació