Set anys d’El Web Negre

Em va fer molta il·lusió publicar al costat de gent com Kap, Nèstor, Soler, L'Avi, Puyal, Quel, Meri Gil, Pau Bosch, Elchicotriste i molts altres

Quan ens van proposar als col·laboradors de fer alguna cosa pel setè aniversari d’El Web Negre, no vaig saber en aquell moment què els hi podria enviar, jo. Immediatament vaig pensar en un be negre bufant un pastís amb set espelmes, però normalment aquest no és el meu estil i, a més a més, tot i que potser m’equivoco, crec que aquest és un dibuix que ja faran molts dels meus companys.

Diuen que una imatge val més que mil paraules; ¿però puc expressar amb cap dibuix el que vull realment transmetre? Què puc dir jo d’El Web Negre? Doncs que hi vaig entrar l’any 2009, quan ja érem en plena crisi econòmica (oportuns que som, nosaltres).

Em va fer (i em segueix fent) molta il·lusió publicar al costat de gent com Kap, Nèstor, Soler, L’Avi, Puyal, Quel, Meri Gil, Pau Bosch, Elchicotriste i molts, molts altres que no cabrien en aquestes línies.

Guardo un molt bon record de l’època en què em quedava fins passada la matinada fent aquelles pàgines de tres acudits sobre un mateix tema, cosa que segurament Nèstor recordarà, igual que els hi enviava aquestes pàgines des d’una BlackBerry, que tardava entre cinc i deu minuts en fer arribar el mail; això si ho feia.

Sempre recordaré amb gran satisfacció una matinada de dimecres a dijous del març del 2010, quan tres dies abans hi va haver aquella gran nevada que la Generalitat va saber gestionar de manera tan competent, amb el conseller interessat a les Balears mentre mitja Catalunya estava sense electricitat o retinguda a les carreteres. Jo volia donar la meva opinió sobre la nevada, cony! Però no podia perquè no hi havia llum.

Afortunadament, a falta de poques hores pel venciment d’entrega d’acudits, l’electricitat va tornar a Vilobí d’Onyar. Li vaig enviar un mail a en Nèstor preguntant-li si podia esperar-se unes hores i em va dir que sí. Els Mossos d’Esquadra, Renfe, la Generalitat i les companyies elèctriques van rebre les meves bufetades. Al capdavall era el meu deure cívic com a dibuixant satíric.

Per molts anys, Web Negre! Bufa fort les espelmes i que en puguem complir molts més! Salut i sàtira!

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació