El Museu de Cultures del Món viu la primera Nit dels Museus

Josep Lluís Alay, director del Museu de Cultures del Món, presenta aquest nou museu situat al carrer Montcada de Barcelona, davant del Museu Picasso. La inauguració ha suscitat un cert debat al voltant de l'oportunitat de fer un museu d'aquesta índole. Sigui com sigui, aquest dissabte el podreu visitar de franc perquè se celebra la Nit dels Museus.

Josep Lluís Alay, director del Museu de Cultures del Món, presenta aquest nou museu situat al carrer Montcada de Barcelona, davant del Museu Picasso. La inauguració ha suscitat un cert debat al voltant de l’oportunitat de fer un museu d’aquesta índole. Sigui com sigui, aquest dissabte el podreu visitar de franc perquè se celebra la Nit dels Museus.

El museu s’ha nodrit del fons del museu etnològic i de 500 peces molt diverses de col·leccions privades, molt especialment de la Fundació Folch, però també de les col·leccions Clos o Vall-Llosera.

“No es el museu de les cultures”, diu Alay, “sinó el museu de cultures del món”. El museu no s’ha concebut amb la pretensió d’incloure-les totes ni d’entendre-les com sistemes tancats. No s’hi exclou la cultura europea, perquè el lloc mateix, els dos palaus on s’ubica el museu, són dos exemples d’arquitectura gòtica europea. “Cal mirar al sostre i veure les pintures dels embigats de principis del segle XIV. Aquestes pintures representen galeres, barques catalanes que sortien a mar a explorar territoris més allunyats”, explica Alay.

Josep Lluís Alay reivindica aquest nou espai com un museu d’art. “El museu vol mostrar l’art en la seva diversitat. Quan convido el visitant convido a un viatge. L’art com un valor únic i universal amb diferents filtres culturals. L’art és únic, però s’expressa a través de manifestacions molt diferents”.

Museu de Cultures del Món

Trobareu més informació aquí

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació