La Central del Circ obre les seves portes

Els propers 23 i 24 de març La Central del Circ presentarà la mostra EP (Extended Performance), una oportunitat única per descobrir aquest espai de creació i residència.

Els propers 23 i 24 de març La Central del Circ presentarà la mostra EP (Extended Performance), una oportunitat única per veure un espai de creació i residència, i gaudir a més del treball de tres companyies en procés de creació de les seves peces de circ contemporani. L’edifici situat al Fòrum acollirà els espectadors aquest divendres i dissabte.

El format EP, en el terreny musical, s’utilitza per denominar aquell tipus de gravació a mig camí entre el “senzill” i el LP o long play. Com un mig-metratge en cinema, a mig camí entre el curt i el llargmetratge. Aquesta serà la vuitena edició de la iniciativa, que en aquesta ocasió permetrà descobrir les peces de tres companyies: Amer i ÀfricaChiara Marchese Random (Joel Martí i Pablo Molina).

La mostra presenta tres peces de creació, de petit format i amb gran intimitat amb el públic, una oportunitat única de descobrir nous talents abans de l’estrena oficial dels espectacles. En aquesta ocasió, l’EP commemora el cinquantè aniversari de dos moments claus de la nostra història: la revolta del maig del 68, època en que l’escena veu transformada la natura de les seves creacions, de la producció i l’exhibició, i el mig segle del naixement del circ contemporani, també durant la dècada de 1968-1978.

Amb cinc anys de vida i després de crear peces curtes, Amer i Àfrica presenten ENVÀ, el resultat de la seva nova aventura, la creació d’un espectacle de carrer. El en muntatge es reflecteix tot allò après en les darrers experiències de la companyia formada per Àfrica Llorens i Amer Kabbani, companyia que actualment es troba definint la seva manera d’entendre el circ, treballant i consolidant un estil dinàmic, original i amb tocs d’humor. ENVÀ és un muntatge on els protagonistes interactuen amb 250 quilos de palla, divagant sobre les peculiaritats de les relacions humanes a través del moviment, els equilibris, l’humor i la composició de l’espai.

L’artista italiana Chiara Marchese presentarà Mavara, un espectacle pren el seu títol del dialecte sicilià: la paraula ‘vident’. La mostra s’inspira en algunes de les figures ancestrals femenines de la regió de Sicília i es basa en contes de Giuseppe Pitré, en el llibre Sud e màgia d’Ernesto de Martino i també en Bogeira i disciplina, l’espectacle de la histèria de Roberto Giambrone. Marchese presenta una peça autobiogràfica que es converteix en coreografia, en un espai circular on la dansa, la manipulació de les marionetes i el circ s’uneixen per donar vida a l’espectacle, sensible i poètic. Sobre una corda que es mou, l’artista mostra la fragilitat de l’ésser humà i ens presenta la metamorfosi d’un cos en constant evolució.

Finalment, Random, la companyia formada per Joel Martí i Pablo Molina, presenta el tercer espectacle que forma l’EP. El duo neix el gener de 2017 i ara presenten el seu primer muntatge, on porten diferents situacions ordinàries a l’extrem buscant la frescor escènica i amb una sinceritat gairebé cruel. Amants del risc i d’explorar situacions teatrals fins als límits, els dos artistes sumen llargues trajectòries professionals tant a nivell individual com en companyies de renom. Ara, es diverteixen vivint situacions absurdes i estrambòtiques de la forma més natural, gaudint d’allò que fan.

La Central del Circ és un espai de creació, investigació, entrenament, assaig i formació continuada destinat als i les professionals de les arts del circ. És un equipament que treballa en l’acompanyament dels projectes artístics en els àmbits de la creació, la gestió, la producció i la difusió, afavorint el desenvolupament del circ i els seus creadors i creadores, generant sinèrgies amb altres arts i promovent la interrelació a través de xarxes a nivell local, nacional i internacional. Amb un espai de més de 3.000 m² al Parc del Fòrum de Barcelona, La Central del Circ acompanya en totes les àrees i fases dels projectes artístics, des de l’entrenament quotidià a la residència de creació, passant per la formació continuada, la mobilitat internacional i l’acompanyament artístic en les diferents fases de creació d’un espectacle.

Per a més informació podeu consultar el web de La Central del Circ.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació