El pop bull a Arbúcies

29.06.2012

Mishima actuaran al PopArb d'enguany.

La música pop ja és al punt exacte per arribar a l’ebullició: el PopArb inunda des d’avui divendres i fins la matinada del dissabte la petita Arbúcies, una localitat que fa vuit anys que balla al ritme del festival del pop.

L’essència del PopArb és en allò proper i pròxim, en allò local. El festival del pop fa bullir la música en escenaris atractius, i és en aquests espais on també neix l’essència d’un esdeveniment musical a petita escala. “És un festival de poble, familiar i fàcil”, un espai ideal per als vint-i-quatre artistes que han fet obrir els ulls als organitzadors. De fet, segons exposa la coordinadora del PopArb, Anna Cerdà, el cartell del festival s’explica pels gustos de l’equip. “Tots els grups que toquen ens encanten, però no tots els que ens agraden, vénen. És una qüestió d’espai i coordinació”.

Una part de la graella del PopArb està programada amb els grups que compten amb una certa trajectòria i treuen un disc aquest 2012. En aquest sentit, Anna Cerdà concreta que s’intenta fer una fotografia de l’actualitat musical. Aquest criteri justifica la presència de Mishima o Love of Lesbian, Brighton 64, Quimi Portet o Biscuit. Al costat d’ells, també actuaran Maria Coma, Arthur Caravan, Sidonie, Manos de Topo i Surfing Sirles.

Amics del Bosc.

Per altra banda, el PopArb convida a pujar als escenaris nous talents, ja sigui a través de descobertes fetes per part dels membres de l’organització o del contacte fet pels mateixos grups. Així, veurem Mates Mates, Les Sueques, Mujeres o Amics del Bosc.

Els centenars de propostes rebudes demostren la consolidació de la vuitena edició del PopArb i, alhora, marquen l’essència d’un festival que no nota la crisi. “Segurament se’ns escapen propostes musicals meravelloses”, explica Cerdà, però també és cert que escollir sempre comporta apostar.

Les dimensions d’Arbúcies limitarien la crescuda del Pop Arb, si és que l’objectiu fos créixer en espectadors. Però una edició més és obvi que el focus no és aquest, sinó esdevenir l’escenari del pop fet als Països Catalans, el millor pop per mostrar a Arbúcies i amb l’essència que atorga la proximitat.